Σύμπτωση;τα τουρκικά μαχητικά σταμάτησαν να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su 24

Από τη στιγμή που η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 η Τουρκία δείχνει να μην έχει πλέον την πρόθεση να παραβιάζει τον ελληνικό ενάεριο χώρο μεταφέρει διπλωματική πηγή από την Αθήνα.  Από την ημέρα που καταρρίφθηκε το ρωσικό Su-24 η Ελλάδα δεν κατέγραψε καμμιά παραβίαση του εναέριου χώρου της από την τουρκική πολεμική αεροπορία αναφέρουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η Τουρκία παραβιάζει ως συνήθως τον ελληνικό εναέριο χώρο και μόνο από τις αρχές στου Νοέμβρη έχει προβεί σε 50.

Στις 24 Νοέμβρη ημέρα κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους η Ελλάδα πιστοποίησε μια “δραστηριότητα 0″ της τουρικής πολεμικής αεροπορίας στο (FIR Αθηνών) στο Αιγαίο Πέλαγος.Την Τετάρτη  25 Νοέμβρη μια ομάδα 6 τουρκικών αεροσκαφών καταπάτησε για μια μόνο φορά τον ελεληνικό εναέριο χώρο.  Από τις 25 του τρέχοντος έως και σήμερα καμμιά άλλη παραβίαση δεν παρατήρήθηκε από πλευράς Τουρκίας σύμφωνα με τον ελληνικό στρατό. sputniknews 29.11.15

Tα πολεμικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας παραβίασαν περισσότερες από  2244 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο μόνο κατά το έτος  2014.Το site « Politico » δημοσίευσε το  2015 ένα άρθρο στο οποίο ανακοίνωνε στηριζόμενο σε νούμερα ότι τα τουρκικά μαχητικά παραβίασαν περισσότερες από  2244 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο μόνο κατά το  2014.

dimpenews.com