Άσαντ:η Γαλλία υποστηρίζει την τρομοκρατία και τον πόλεμο.Σ Αραβία: διάσκεψη 65 τρομοκρατικών οργανώσεων για σχηματισμό διπλωματικού μετώπου που θα διαπραγματευθεί με συριακή κυβέρνηση

12321468_964165376964772_3304254593480617617_n

πρόεδρος της Συριακής Δημοκρατίας φωτό 1.12.15

“Bεβαίως αυτή (η υπογραφή μιας συνθήκης ειρήνης για τη Συρία στην Πράγα) είναι σε κάθε περίπτωση εφικτή.Η διάσκεψη για την ειρήνη δεν μπορεί επί παραδείγματι να πραγματοποιηθεί στη Γαλλία και οι Σύριοι θα σας το επιβεβαιώσουν γιατί η Γαλλία υποστηρίζει την τρομοκρατία και τον πόλεμο και δεν εκθειάζει την ειρήνη.Η ιδέα να πραγματοποιηθεί αυτή η διάσκεψη στην Πράγα θα γίνει αποδεκτή από όλους λόγω της ισόρροπης θέσης της Τσεχικής Δημοκρατίας”,ανέφερε ο πρόεδρος της Συρίας σε συνέντευξή του στην Τσέχικη τηλεόραση.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman ανέφρε την πιθανότητα να υπογραφεί μια συνθήκη ειρήνης για τη Συρία στην Πράγα.Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή η ιδέα υποστηρίζεται ότο από τις συριακές αρχές όσο κι από την συριακή αντιπολίτευση.

Η ήττα των αντικυβερνητικών δυνάμεων που αποζητούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση είναι μια εκ των ουκ άνευ πολιτική διευθέτηση του συριακού κι αυτό εναπόκειται στα χέρια των συρίων εκτιμά ο Assad.

Κατά τον β γύρο των διαπραγματεύσεων της ομάδας της Βιέννης για το συριακό που έγινε στα μέσα Νοεμβρη οι συμμετέχοντες αποφάσιασαν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης οφείλουν να αρχίσουν το αργότερο από την 1η Γενάρη του 2016 και ότι οι εκλογές σύμβατές ως προς το νέο σύνταγμα θα πρέπει να γίνουν μέσα στο 18μηνο. sputniknews

Ο Άσαντ λέει επίσης στην τσέχικη τηλεόραση η  ”ολοκληρωτική αποτυχία των τρομοκρατών είναι προσωπική αποτυχία του Ερντογάν και βάζει τέλος στην πολιτική του καριέρα..””Ποιά κανείς δεν μπορεί να πάιρνει στα σοβαρά τους δυτικούς διευθύνοντες για πολλούς λόγους και πρωταρχικά γιατί δεν έχουν αξιοπιστία δευετρευόντως γιατί στερούνται οράματος και τρίτον γιατί δεν είναι ανεξάρτητοι.Ακολουθούν τις διαταγές των ΗΠΑ. ”

H Ρωσία υποστηρίζει τη συριακή κυβέρνηση γιατί υποστηρίζει το διεθνές δίκαιο και τη σταθερότητα στην περιοχή και σε όλον τον κόσμο ενώ οι ΗΠΑ πάντα εργάζονται για να κυριαρχήσουν στον κόσμο. « Ο πόλεμος διεξάγεται μεταξύ της συριακής κυβέρνησης που υποστηρίζεται από την πλειοψηφία του συριακού λαού και τους μισθοφόρους που υποστηρίζονται από ξένους».

Ανέφερε δεν μπορούμε να πολεμάμε την τρομοκρατία από τη μια και την υποστηρίζουμε άμεσα από την άλλη. « Δεν μπορείς να είσαι ο κλεφτης και ο αστυνόμος την ίδια στιγμή.Πρέπει ο καθένας να επιλέξει με ποιά πλευρά είναι». Κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι κατασκευάζει εμπόδια μπροστά σε κάθε επιτυχία και έχασε την ψυχραιμία του έναντι της ρωσικής επέμβασης που άλλαξε την ισορροπία των δυνάμεων στο πεδίο της μάχης.« Αν θέλετε να πολεμήσετε και να νικήσετε την τρομοκρατία οφείλετε να μπλοκάρετε όλο τον ανεφοδιασμό σε όπλα και χρήματα που αποδίδονται σε τρομοκράτες και να σταματήσει η εισροή τους μέσω Τουρκίας στη Συρία όπως και η υποστήριξή τους από Σ Αραβία και Κατάρ. »

Όταν ο Τσεχος δημοσιογράφος ρώτησε τον Πρόεδρο Άσαντ κατά πόσο οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να φοβούνται τους πρόσφυγες από τη Συρία ή να τους βοηθουν, απάντησε:
Πρώτα απ ‘όλα, ένα μεγάλο μέρος τους δεν είναι Σύριοι. Όσο για τους Σύριους, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ένα κράμα ανθρώπων. Μπορούμε να πούμε ότι η πλειοψηφία των Σύριων είναι καλοί πατριώτες, απλοι, συνηθισμένοι άνθρωποι. Αλλά υπάρχουν φυσικά τρομοκρατικές ενέργειες διείσδυσης στο εσωτερικό τους. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσοι ακριβως είναι. Είναι δύσκολο να καθοριστεί, αυτή η πραγματικότητα. Υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν ότι ορισμένοι από αυτούς έχουν σκοτώσει ανθρώπους εδώ, υπάρχουν ακόμη και σκηνές αποκεφαλισμών και έχουν εγκαταλείψει τη Συρία για την Ευρώπη ως ειρηνικοί πολίτες.

dimpenews.com