Από αμερικανική αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν 30 ιρακινοί στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 20

O επικεφαλής της Επιτροπής της ασφάλειας και της άμυνας στο ιρακινό κοινοβούλιο ο Haqim al-Zamli ανακοίνωσε ότι οι οι αμερικανικές αεροπορικές  δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 30 ιρακινούς στρατιώτες και τραυμάτισαν 20 άλλους στην επαρχία της Falloujah.«Τουλάχιστον 30 ιρακινοί στρατιώτες της 55ης ταξιαρχίας του ιρακινού στρατού σκοτώθηκαν και 20 άλλοι τραυματίστηκαν από χτύπημα της αεροπορίας των ΗΠΑ στην πόλη al-Naimiyah, που βρίσκεται στην επαρχία της Falloujah», ανακοίνωσε στις 18 Δεκέμβρη ο επικεφαλής της Επιτροπής ασφάλειας και άμυνας του ιρακινού κοινοβουλίου ο Haqim al-Zamli.

Ο ίδιος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να «ξεκινήσει άμεσα μια έρευνα γύρω από αυτό το χτύπημα κατά της 55ης ταξιαρχίας του ιρακινού στρατού που μαχόταν κατά της Daesh με επιτυχία».

Το ρωσικό Υπουργείο της Άμυνας ήδη δήλωσε ότι εντόπισε μαχητικά της δυτικής συμμαχίας που διευθύνεται από τις ΗΠΑ στην περιοχή της Deir Ezzor στη Συρία στις 6 Δεκέμβρη όταν η 168η ταξιαρχία της 7ης μονάδας του συριακού στρατού αποτέλεσε στόχο αεροπορικής επιδρομής.Τρεις στρατιώτες σύριοι σκοτώθηκαν και 13 άλλοι τραυματίστηκαν και πολλά στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν.

Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν θέσεις της Daesh στο Ιράκ από το 2014. Ωστόσο ο τ.πρωθυπουργός του Ιράκ ο Nouri al-Maliki, θεωρεί ότι αυτή η επέμβαση είναι «απίστευτα αναποτελεσματική». «Είναι απίστευτο κι απαράδεκτο ότι πάνω από 60 χώρες συνασπίστηκαν σε μια συμμαχία που διαθέτει αεροσκάφη και όπλα τα πιο σύγχρονα και διεξάγουν μια επιχειρήση στο Ιράκ εδώ και 14 μήνες και όμως η Daeshυπάρχει πάντα σε αυτήν τη χώρα », δήλωσε σε συνέντευξή του στην Rusiya Al-Yaum το Νοέμβρη.RT 18/12/15

dimpenews.com