Οι ειδικές αμερικανικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν τον αρχιτρομοκράτη τσετσένο Abou Omar al-Chichani

Omar al-ChichaniΟι ειδικές αμερικανικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν τον τσετσένο  Abou Omar al-Chichani, έναν από τους στρατιωτικούς αρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε το πρακτορείο EIN.Κατά την επιχείρηση οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν 2 τρομοκράτες της Daech και σκότωσαν 7 μαχητές. Tρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν στην Souleimaniye,στο ΒΑ Ιράκ.Το Μάη του 2015 ο Abou Omar al-Chichani ήταν στη λίστα των 4 αρχικών διοικητών της Daech και το αμερικανικό κράτος τον είχε επικηρύξει με χρήματα για πιθανή αιχμαλωσία του.

Ο Abou Omar al-Chichani (είναι η κωδική ονομασία του Tarkhan Batirashvili) που γεννήθηκε το 1986 στη Γεωργία , στα ΒΑ της χώρας όχι μακριά από τα σύνορα με Τσετσενία.”Αυτός είναι το Harvard της τρομοκρατίας αναλύει κάποια στιγμή για το Associated Press ο Patrick M. Skinner,σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας. “

. Μεγάλωσε στην κοιλάδα του Pankissi.Συμμετείχε στο στρατό της Γεωργίας και καταδικάστηκε αργότερα για παράνομη οπλοκατοχή.Το 2012 έφυγε για Τουρκία κι από εκεί ο Tarkhan Batirashvili π0ήγε σε Συρία και Ιράκ όπου συμμετείχε σε πολέμους και μάχες αλλά και σε ανοσιουργά εγκλήαμτα αφού ήταν ο αδίστακτος δικαστής στη σαριακού τύπου των επισκόπων Χαλεπίου στην περιφέρεια του Ιντλίμπ.

Στα 21 του ο ανθρωποσφαγέας επιτελικός της DAESH  Tarkhan ο μετέπειτα Al Chichaniκαι δεσμεύεαται στον γεωργιανό στρατό.Διακρίνεται για τα προσόντα του και την αναάγνωση των πολεμικών χαρτών αναφέρει η Wall street.τελείωσε τη θητεία του με το βαθμό του σμηνία το 2010 μετά από πολλούς μήνες νοσηλείας εξ αιτίας μιας φυματίωσης σύμφωνα με το BBC. lematindz 28.12.15Omar al-Chichani (au centre), est considéré par certains observateurs comme l'homme qui monte au sein de l'Etat islamique.

dimpenews.com