Σκοτώθηκε ένας ακόμη γάλλος τζιχαντιστής στη Συρία με την οργάνωση “Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν”

Ένας ακόμη  νεαρός γάλλος από τη Νορμανδία αυτή τη φορά σκοτώθηκε στη Συρία αυτές τις τελευταίες ημέρες όπου είχε πάει για να λάβει μέρος στο τζιχάντ.Είναι ο δημοσιογράφος  David Thomson που εντόπισε την ανακοίνωση του θανάτου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την οργάνωση στην οποία ανήκε.

Ο 20χρονος με καταγωγή από την Hérouville-Saint-Clair, κοντά στο Caen σύμφωνα με την εφημερίδα Ouest France σκοτώθηκε σύμφωνα με την επιβεβαίωση που είχε το γαλλικό αυτό μέσο από την γερουσιαστή του Orne την  Nathalie Goulet που προεδρεύει στην επιστροπή έρευνας για τη μάχη κατά των τζιχαντιστικών δικτύων στη Σύγκλητο. «ήταν παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών  »,προσθέτει η πολιτικός κατά τις δηλώσεις της στην εφημερίδα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση “Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν” διακινεί τη φωτογραφία του γάλλου Abu Talha με την ανακοίνωση ότι σκοτώθηκε στις τάξεις της.Η ακριβής ταυτότητα του γάλλου τζιχαντιστή δεν γνωστοποιήθηκε από την πολιτικό ούτε και από τις γαλλικές αρχές.

Πολλές έρευνες κατ΄οίκον έγιναν στη Hérouville μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοέμβρη. Επίσης 2 κάτοικοι του συγκεκριμένου δήμου ανακρίθηκαν πρόσφατα για τη διασύνδεσή τους με κακοποιούς που προετοίμαζαν μια τρομοκρατική ενέργεια σύμφωνα με την  Ouest France,που αναρωτιέται για την ύπαρξη τρομοκρατικού τζιχαντιστικού δικτύου στην πόλη.leparisien 28.12.15

dimpenews.com