Ο ιρανός πρόεδρος στο Βατικανό.Είναι το πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη…..

 

145371835525962500

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί έφτασε στην Ιταλία για το πρώτο σκέλος του ταξιδιού του σε τρεις ευρωπαϊκούς προορισμούς .

Ο Rouhani συνοδεύεται από  υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία, η οποία περιλαμβάνει κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες. Συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας, Δημοσίων Έργων,Υγείας,Παιδείας,τον Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας και το Γενικό Διευθυντή του Γραφείου της Προεδρίας.

Η υποδοχή στο διεθνές αεροδρόμιο Ciampino της Ρώνης, έγινε από τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών, Paolo Gentiloni .

uuuuy

Στο ταξίδι του στη Ρώμη, ο Rouhani έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί εκτός από τον Ιταλό Πρόεδρο Σέρτζιο Mattarella και τον πρωθυπουργό Matteo Renzi και με τον Πάπα Φραγκίσκο τον οποίον θα συναντήσει στο Βατικανό.

lhjhjkhjkhk

Πριν από την αναχώρησή του, ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το ταξίδι αυτό γίνεται σε μια ιστορική στιγμή, δεδομένου ότι ακολουθεί την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας των  χωρών P5 + 1 (ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Γαλλία, Κίνα , Ρωσία , Γερμανία) αλλά και την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν.

mnnmmnmn

Το Ιράν και η ομάδα P5 + 1 κατέληξαν σε συμφωνία, γνωστή ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA Joint Comprehensive Plan of Action), τον Ιούλιο του 2015 που τέθηκε  σε ισχύ στις 16 Ιανουαρίου.

Ο Ρουχάνι δήλωσε ότι κατά την τετραήμερη επίσκεψή του, θα υπογραφούν κάποιες διμερείς συμφωνίες που θα καθορίζουν έναν οδικό χάρτη για την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη συνεργασία με  Ρώμη και το Παρίσι. Θα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, σε επιχειρήσεις, τεχνολογία,  μεταφορές, εξαγωγές,  γεωργίας και  τουρισμού.

Την Τετάρτη, ο Ιρανός πρόεδρος θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολλάντ.

dimpenews.com