O συριακός στρατός περικυκλώνει το Χαλέπι,αποκόπτει τους δρόμους ανεφοδιασμού τρομοκρατών στο Βορρά.Σπάει την πολιορκία σε Nobbol και Zahra,καταιγίδα ρωσικών επιδρομών……

CηξηΟ συριακός στρατός περικυκλώνει το Χαλέπι.Σύμφωνα με μαρτυρίες που προέρχονται από ανώτατα επιχειρησιακά στελέχη του αντιπολιτευόμενου στρατοπέδου από το Χαλέπι κινδυνεύουν οι δυνάμεις τους ολοκληρωτικά να περικυκλωθούν παγιδευθούν και κάνουν εκκλήσεις στα κράτη που τους υποστηρίζουν να τους στείλουν περισσότερα όπλα.Ωμή παραδοχή της ξένης παρέμβασης στο aljazeera 3.1.16.ο στρατός πλησιάζει την πόλη και από την πλευρά της Hardatnin που ανέκτησε και που απέχει 5 με 10 χλμ από αυτήν.Στην περιοχή αυτή συμβαίνει καταιγισμός ρωσικών επιδρομών και αποδεκατισμός των αντιπάλων.Την ίδια στιγμή ο συριακός στρατός σε συνεργασία με τις τοπικές εθελοντικές δυνάμεις απέκοψε τους δρόμους ανεφοδιασμού των τρομοκρατών στο Β Χαλέπι σύμφωνα με στρατιωτική πηγή την Τετάρτη.Ο στρατός ανακοινώνει σήμερα ότι συνεχίζει την επίθεσή του κοντά στα συροτουρκικά σύνορα στο Β Χαλέπι.

“Ο στρατός και οι άνδρες μας απέκοψαν τις οδούς Mayer-Anadan και  Azaz — Aleppo.Έτσι ο ανεφοδιασμός σε πυρομαχικά και ενισχύσεις από Τουρκία στο Β Χαλέπι αποκόπηκε για τους τρομοκράτες  ” ανέφερε πηγή στο RIA Novosti.Απέκοψαν και την οδό Maareset Al-Khan – Mayer΅.

Για πρώτη φορά έπειτα από το 2012 ο συριακός στρατός προελαύνει στα βόρεια της πόλης του Χαλεπίου στην κατεύθυνση των τουρκικών συνόρων .Ο στρατός δεν απέχει πλέον παρά 3 χλμ  σύμφωνα με το RFI από τις πόλεις Nobbol και Zahra, που παραμένουν πιστές στο συριακό κράτος και που είναι παγιδευμένες εδώ και 4 χρόνια από τους ισλαμιστές.

Χθεσινοβραδυνές αναφορές σημείωναν ότι ο στρατός απέχει μόλις 1700 μ από αυτές τις πόλεις ενώ το almayadeen έκανε λόγο για λιγότερα από 2 χλμ.

Σ΄αυτές τις 2 περιοχές οι κάτοικοι ανέρχονται σε 50 000 κατά πλειοψηφίαν σιίτες αλλά επίσης υπάρχουν μπααθιστές σουνίτες φιλοκυβερνητικοί που κατέφυγαν εκεί. Σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH), αυτές τις περιοχές τις υπερασπίζονται 5 000 μαχητές εκπαιδευμένοι από την λιβανέζικη αντίσταση την Hezbollah.Αν σπάσει ο κλοιός της πολιορκίας τους και ενωθούν με το στρατό αυτή η εξέλιξη προοδευτικά θ΄ απειλήσει όλα τα οχυρά των ισλαμιστών τρομοκρατών ως τα σύνορα με την Τουρκία.

Ο αιφνιδιασμός και η δύναμη του πυρός επέτρεψαν στο συριακό στρατό να προελάσει ταχύτατα στα βόρεια του Χαλεπίου σε μια περιοχή που θεωρείται ως προπύργιο των ισλαμιστών.Ρωσικά και συριακά αεροσκάφη σ΄ένα 24ωρο επιτέλεσαν περισσότερες από 250 επιδρομές στις θέσεις των τρομοκρατών.Την ίδια στιγμή δεκάδες βαριά όπλα κανόνια και εκτοξευτήρες ρουκετών δημιουργούσαν έναν κατακλυσμό πυρός ανοίγοντας το πέρασμα στο πεζικό.

Μετά από ωρες μάχης ο στρατός ανέκτησε 2 στρατηγικής σημασίας χωριά κάτι που του επέτρεψε να αποκόψει τις οδούς ανεφοδιασμού από το Β Χαλέπι με τα τουρκικά σύνορα.Οι ισλαμιστές αποσύρθηκαν ατάκτως προς τα παραμεθόρια χωριά. 03-02-2016 RFI

H al-Nosra εξανάγκασε γυναικόπαιδα της πόλης Mayer στο Β Χαλεπίου να φέρουν ζώνες μ΄εκρηκτικά και τα έστειλε κοντά στις πόλεις Al-Zahra και Nubl για ν΄ανατιναχθούν με τηλεχειρηστήριο από απόσταση καθώς θα προσεγγίζουν στόχους με σκοπό να σπάσουν τον πολιορκιτικό κλοιό του στρατού που επιβάλεται κατά τρομοκρατών που έχουν παγιδεύσει αυτές τις  πόλεις. Fars 2.1.16Chii

Η Jabhat Al Nusra ανακοίνωσε το θάνατο 2 ανώτερων διοικητών της στις μάχες σιίτικες πολιτοφυλακές στο Β Χαλέπι

dimpenews.com