Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Turkey-Syria-Conflict-1

Πληροφορίες αναφέρουν οτι μια πηγή κοντά στο Πούτιν υποστηρίζει οτι η Ρωσία προειδοποίησε τον Ερντογάν για την ετοιμότητα της να χρησιμοποιησει τακτικά πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί τη ρωσική δύναμη κρούσης στη Συρία από τουρκική επίθεση.

Ο δημοσιογράφος-ερευνητής των ΗΠΑ Robert Parry ισχηρισθηκε ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει τον Ερντογάν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Τουρκίας.

“Μια πηγή κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μου είπε ότι οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα, για να προστατεύει τα στρατεύματά της απο Τούρκο-Σαουδική επίθεση.”

“Δεδομένου ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, οποιαδήποτε τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε γρήγορα να κλιμακωθεί σε μια πυρηνική σύγκρουση πλήρους κλίμακας. ”

Ο Parry είναι γνωστός ως δημοσιογράφος αξιόπιστος και ακέραιος και δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι πράγματι ειπωθηκε αυτό από μια πραγματική πηγή.

Την 11η Φεβρουαρίου 2016 ενωπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας η Ρωσία ανακοίνωσε δημόσια έκθεση ασυνήθιστα λακωνική, ενώ την ίδια ημέρα μια σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις , έμοιαζαν να είχαν ως στόχο να προετοιμάσουν το ρωσικό στρατό για ταχεία δράση εναντίον της Τουρκίας σε περίπτωση ανάγκης.

Αν πραγματοποιηθηκε μια τετοια προειδοποίηση , εγινε είτε την ημέρα εκείνη ή, ενδεχομένως, την επόμενη μέρα, ώστε να συμπέσει με τις στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και Τουρκίας .

Το γεγονός οτι ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Πούτιν μια ημέρα αργότερα στις 14 Φλεβάρη του 2016 μπορεί επίσης να συνδεθεί με την προειδοποίηση, εάν πραγματικά δόθηκε.

Τόσο οι Τούρκοι οσο και οι Ρώσοι σίγουρα θα έχουν ενημερώσει τις ΗΠΑ για εν λόγω προειδοποίηση.

Αν ήταν όντως αυτή η προειδοποίηση που συζήτησαν Ομπάμα και Πούτιν , τότε αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι ΗΠΑ και οι Ρώσοι δίνουν τέτοιες εντελώς διαφορετικά στοιχεία για τη συνομιλία.

Καμία πλευρά δεν θέλει να κοινοποιησει την προειδοποίηση – κάτι που θα κλιμακώσει την κρίση σε επιπεδο στρατοσφαιρικης επιρροής και ο καθένας θα ήθελε να επινοήσει μια ιστορία για να κρύψει τι πραγματικά συζητήθηκε.Ωστόσο , λόγω των συνθηκών και τον επείγοντα χαρακτήρα ο συντονισμός για τα ανακοινωθεντα δεν κατεστη εφικτός.

Αν οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν μια τέτοια απειλή, τότε οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της θα προετρεψαν τον Ερντογάν να ενεργήσει με αυτοσυγκράτηση.

Επιβεβαίωση στο ότι οι δυτικές δυνάμεις προειδοποίησαν τον Ερντογάν ενάντια σε μια εισβολή στη Συρία έρχεται τώρα και από την Financial Times ( 18η Φεβρουαρίου 2016):

«Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να χαλιναγωγήσουν τους συμμάχους της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας από τη στρατιωτική δράση στη Συρία…”

Παρά τις δημόσιες πολιτικές τοποθετησεις για δήθεν παθητική στάση της Ουάσιγκτον , οι άλλες δυτικές δυνάμεις ανησυχούν ότι οι άμεσες στρατιωτικές επεμβάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και σε μια επικίνδυνη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Εν τω μεταξύ – είτε λόγω των προειδοποιήσεων από τη Μόσχα ή απο την Ουάσιγκτον ή για κάποιο άλλο λόγο – οι Τούρκοι και οι Σαουδάραβες δεν έχουν μέχρι στιγμής αναπτυξει τη δραση που αρμοζει στην επιθετικη ρητορική τους.

Η πολυσυζητημένη ανάπτυξη των Σαουδαραβικων αεροσκαφων στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ έχει αποδειχθεί να είναι πολύ μικρότερη από ό, τι αρχικά αναφερθεί.

Οι Τούρκοι είναι δημόσια εμμενουν στη θέση τους ότι δεν θα στείλουν τα στρατεύματά τους στη Συρία μονομερώς – κατι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν θα εισβάλει στη Συρία εάν δεν λαβει την συγκατάθεση των ΗΠΑ.

Οι Τουρκικές ενέργειες μέχρι στιγμής περιορισθηκαν σε διασυνοριακους βομβαρδισμό των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην Azaz.

Είναι σαφες οτι οι δυτικές δυνάμεις φαίνεται να διστάζουν να υποστηρίξουν τις αξιώσεις της Τουρκίας οι Κούρδοι του Ιράκ και της Συρίας – σε αντίθεση με τους Κούρδους της Τουρκίας – ήταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης σε μια στρατιωτική φάλαγγα στην Άγκυρα ενώ η απάντηση της Τουρκίας στην επίθεση ήταν ο βομβαρδισμός κουρδικων στόχων στο Ιράκ και όχι στη Συρία.

Είτε λόγω της ρωσικής απειλής για χρήση πυρηνικών όπλων ή λόγω των δυτικων εκκλήσεων για αυτοσυγκράτηση από τη Δύση προς το παρόν ο Ερντογάν υπαναχωρει.Κάθε μέρα που περνά χωρίς μια τουρκική χερσαια εισβολή οι προοπτικές να συμβεί μειώνονται. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι σίγουρα.καθοριστικές.

dimpenews.comkghkk