Τζιχαντομάνα οι Βρυξέλλες:από τους 450 βέλγους τζιχαντιστές που πολέμησαν στη Συρία οι 200 ήταν από Βρυξέλλες

OI 117 EΠEΣΤΡΕΨΑΝ ……

 Démonstration de force des djihadistes de Daesh à Raqqa, le 30 juin 2015 © Reuters

Συνολικά περισσότεροι από 450 Bέλγοι έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία σύμφωνα με τον Υπ.Εσωτερικών Jan Jambon.

Περισσότεροι από 450 Bέλγοι έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία ή ήθελαν να πάνε εκ των οποίων 117  επέστρεψαν ανέφερε ο υπουργός εσωτερικών Jan Jambon (N-VA),επικαλούμενος στοιχεία που προέρχονται από τέλος Γενάρη.

Περί τους μισούς από αυτούς  (197 επί των 451)  τους «ξένους μαχητές» oή υποψήφιους κατάγονται από τις Βρυξέλλες ενώ 105 προέρχονται από την επαρχία της Αμβέρσας  διευκρίνισε ο Jambon, απαντώντας σε μια γραπτή επερώτηση που κατέθσε ο βουλευτής Koen Metsu (N-VA),που δημοσιοποίησε αυτούς τους αριθμούς τη Δευτέρα.

4 κατηγορίες

Οι βέλγοι που αναχώρησαν για να πολεμήσουν στη Συρία διακρίνονται σε 4 κατηγορίες:  αυτοί που βρίσκονται εκεί – είναι 269 -, αυτοί που είναι καθ΄οδόν (6), αυτοί που επέστρεψαν στη χώρα (117)  ενώ 59 «απέτυχαν να φύγουν », σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ημερομηνία 28 Ιαναουαρίου.

Η Région de α-Capitale διοχετεύει τους περισσότερους 197 άτομα, εκ των οποίων οι 112 βρίσκονταν στη Συρία ενώ 59 πέστρεψαν στο Βέλγιο.Η Φλάνδρα από την πλευρά της έχει 195 τζιχαντιστές εκ των οποίων οι 133 είναι στα μέτωπα και 36 επέστρεψαν. Η Wallonie έχει 20 τ,μαχητές τζιχαντιστές ενώ 14 από τους κατοίκους της βρίσκονται στη Συρία.Μια καταμέτρηση με βάση τους δήμους αποδεικνύει ότι η Αμβέρσα έχει 93 μαχητές ενώ οι Ville de Bruxelles και Molenbeek-Saint-Jean (47 ο καθένας ), έναντι 31 του Schaerbeek και 27 του Vilvorde.

Συμπέρασμα λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι Ville de Bruxelles,Molenbeek-Saint-Jean και Schaerbeek είναι και οι 3 δήμοι της πόλης των Βρυξελλών οι Βρυξέλλες εκτός από πρωτεύουσα του Βελγίου είναι πρωτεύουσα των τζιχαντιστών του Βελγίου διαθέτοντας συνολικά επίσημα καταγεγραμμένους 125 τζιχαντιστές χωρίς να συνυπολογίζουμε καια αυτούς του Vilvorde που είναι στα όρια των Βρυξελλών.lesoir 22./2.16

dimpenews.com