CahahahjΣε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στην αραβική υπηρεσία του RT ο μόνιμος εκπρόσωπος της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της συριακής κυβέρνησης στη Γενεύη ο Bachar al-Jaafari ήταν κατηγορηματικός. Δεν θα διαπραγματευθεί με αυτόν που θέλει να δολοφονήσει τον πρέοδρο Άσαντ αναφερόμενος στον επικεφαλή της διαπραγμάτευσης από πλευράς αντιπολίτευσης στη Γενεύη  που είχε δηλώσει ότι Συρία με Άσαντ δεν γίνεται ή θα πέσει ή πρέπει να σκοτωθεί. Παράλληλα ανέφερε σε συνέντευξη τύπουστη Γενεύη την Τετάρτη ότι η ομοσπονδιοποίηση στη Συρία θα ήταν « μια ολοκληρωτική αποτυχία » που θα δημιουργούσε διαιρέσεις και σχίσματα μεταξύ των συρίων.

Σύμφωνα με τον Mutlu Civiroglu, έναν ειδήμονα με έδρα την Washington που ερωτήθηκε σχετικά από το AFP, αυτή η χθεσινή ανακοίνωση των κούρδων Συρίας γαι ενοποίηση ομοσπονδιοποίηση εντ΄ςο του συριακού κράτους των περιοχών που ελέγχουν στο βορρά είναι ένα « πολιτικό μήνυμα » που απευθύνεται σε « ΟΗΕ,ΗΠΑ,Ρωσία και περισσότερο στους διαπραγματευτές που είναι στη Γενεύη « ,για να τους προειδοποιήσει ότι αν :  » μας αγνοήσετε θα αυτοκαθορίσουμε μόνοι το μέλλον μας ».

Σημειωτέον ότι Συρία και Ρωσία είχαν ζητήσει να συμπεριληφθεί και η κουρδική πλευρά στο νέο γύρο των διαπραγματεύσεων κα΄ττι όμως που σκόνταψε στηνν άρνηση της αντιπολίτευσης και στην παγιωμένη αρνητική στάση της Τουρκίας.Capshsij

Σε συνέντευξή του στον T. Jones του αυστραλιανού abc ο BASHAR JAAFARI στις 16.3.16 και στην ερώτηση   » Τώρα με την απόσυρση από το Πούτιν του μεγαλύτερου μέρους των δυνάμεων του ο πρόεδρος Άσαντ μπορεί να ελπίζει ότι θα παραμείνει στην εξουσία χωρίς τη ρωσική στρατιωτική υποστήριξη ? απάντησε 

BASHAR JAAFARI: Βέβαια αναφίβολα.Πολεμάμε τους τρομοκράτες σε όλη τη Συρία εδώ και 5 χρόνια όπως γνωρίζετε. Η συμμετοχή και η συμβολή των φίλων και συμμάχων μας Ρώσων όπως ξέρετε άρχισε πριν κάποιους μήνες….Η ρωσική απόφαση δεν ήταν μια απόφαση μονομερής που ελήφθη από τη Μόσχα ερήμην της Δαμασκού. Η απόφαση αυτή ελήφθη από κοινού από τους προέδρους Πούτιν και Άσαντ και βέβαια έχει ένα πολιτικό κίνητροένα πολιτικό λόγο. Η πρωταρχική αιτάι είναι να ενδυναμώσει την διαδικασία της εθνικής ε πανασυμφιλίωσηςνα δώσει μαι ευκαιράι στις διασυριακές διαπραγατεύσεις στη Γενεύη αλλά και για να δώσει το μήνυμα ότι το μεγαλύτερο μέρος της αποστολής στη μάχη κατά της τρομοκρατίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία….μπορείτε να τη αποκαλέσετε μερική απόσυρση αλλά επίσης και αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στη Συρία.

…….Μεταξύ άλλων στη συνέχεια τόνισε:

BASHAR JAAFARI: η συριακή κυβέρνηση έχει καθήκον να ελευθερώσει όλο το συριακό έδαφος από όλα τα είδη των τρομοκρατών από κάθε μορφή τρομοκρατικής δραστηριότητας…αυτό είναι το συνταγματικό μας καθήκον.Για ν΄αποτινάξουμε τη Διεθνή Τρομοκρατία που ενεργεί επί συριακού εδάφους.Στη Συρία δεν υπάρχει καθεστώς υπάρχει μια κυβέρνηση.,μια κυβέρνηση νόμιμη και εγώ εκπροσωπώ αυτή τη νόμιμη κυβέρνηση στον ΟΗΕ. και όλος ο κόσμος θα έπρεπε να μας αποκαλούν κυβέρνηση και όχι καθεστώς…έχουμε προτεραιότητες.Το Χαλέπι είναι πολύ σημαντικό …Χαλέπι Παλμύρα Ράκα έχουμε το καθήκον να απελευθερώσουμε όλες αυτές τις ιστορικές σημαντικές πόλεις της Συρίας…Caζζηθ

BASHAR JAAFARI: Στο Χαλέπι η πλειοψηφία των ένοπλων ομάδων δεν είναι αντιπολίτευση. Είναι μισθοφόροι χρηματοδοτούμενοι από το κράτος του Κόλπου.…..Αυτοί τους αποκαλούν αντάρτες τους αποκαλούν επαναστάτες τους αποκαλούν μετριοπαθή αντιπολίτευση και μάλιστα συριακή ενώ είναι ξένοικαι μισθοφόροι…Υπάρχουν και κάποιοι λίγοι  κάποιοι μαχητές της αντιπολίτευσης που εείς θα μπορούσατε να τους κατατάξετε στην αντιπολίτευση εγώ δεν μιλάω γι αυτούς.Μιλάω για την μεγάλη πλειοψηφία που μάχονται κατά της κυβέρνησης στο Χαλέπι και στα περίχωρά του και αυτοί είναι διεθνείς τρομοκράτες που ήρθαν στη Συρία μέσω των τουρκικών συνόρων.Η Τουρκία οφείλει να θεωρηθεί υπέυθυνη για υτή τη διευκόλυνση που παρέχει..

Το no 2 της απόφασης 2254 δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με τον πρόεδρο Άσαντ ν΄αποτραβηχθεί ή να παραιτηθεί.Είμαστε διατεθειμένοι να δεσμευθούμε σε διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα.Στη Συρία η CIA έχει (τους δικού της) τους εξουσιοδοτημένους της το ίδιο συμβαίνει και με Πεντάγωνο,Ισραηλινούς Σαουδάραβες,Τούρκους Καταριανούς,Γάλλους και όλων των ειδών της Διεθνούς μαφίας που μάχονται στη Συρία και σκοτώνουν σύριους για λογαριασμό της κάθε ξένης ατζέντας.Δεν πρόκειται επομένως για ενδοσυριακό πόλεμο αλλά η Συρία  μάχεται σέναν διεθνή πόλεμο που γίνεται με εξουσιοδοτημένους στο έδαφός της.

.dimpenews.com