ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ Ν ΧΑΛΕΠΙ

1fba7fd1-24ee-4abb-883c-1d6558fcac9711

Σύμφωνα με συνομιλίες που παγίδευσαν οι συριακές μυστικές υπηρεσίες από ραδιοεπικοινωνίες οι ποικίλοι συνασπισμοί των ένοπλων οργανώσεων που επιχειρούν στη κατεύθυνση  Χαλεπίου τις ερχόμενες ημέρες θα αρχίσουν μια επίθεση ευρείας κλίμακας στα χωριά Jabal alArbain, Mricas, Amria, telDadin, El Mridge, Blas, Hmeidi, Telletal Bangiera και TelletBiquara.

Ενώ αναφορές που προέρχονται από το συριακό στρατό κάνουν λόγο για επιτυχή απελευθέρωση του al Karyatane μετά από την ανάπτυξη των κύριων μάχιμων μονάδων μάχης των κυβερνητικών δυνάμεων και των πατριωτικών δυνάμεων, η τρομοκρατική οργάνωση “Jabhat aL-Nusra” συγκεντρώνει δυνάμεις στο Χαλέπι που φθάνουν από Τουρκία και χρησιμοποιεί τους ειρηνικούς πολίτες ως ανθρώπινη ασπίδα συνεχίζοντας ν΄ασκεί πίεση στις συριακές δυνάμεις για ν΄αποσυρθούν.

Από το τουρκικό έδαφος έφθασαν ομάδες συμπεριλαμβανομένων μελών της  “Jabhat aL-Nusra”,της , “Harakat Nour alDin al-Zenki ” και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων με συνολικό αριθμό πλέον των 2500  με την υποστήριξη περισσοτέρων από 80 οχήματα διαφόρων τύπων.Εγκαταστάθηκαν στο έδαφος της  al-Ace, και δεσμεύθηκαν ήδη σε μάχες με τις μονάδες του συριακού στρατού κοντά στο Hunt-Tuman και στο al Khader .

Εκτός αυτού παράνομες ένοπλες οργανώσεις με συνολικό αριθμό 1,500 ανδρών που έγιναν μέλη της “al-Nusra”, προετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια επίθεση στις θέσεις των συριακών δυνάμεων στην κατεύθυνση  του οικισμού Hvar χρησιμοποιώντας 10 τανκ και 15 ημιφορτηγά με μετατροπές.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ Ν ΧΑΛΕΠΙ 
Cωγ

 O συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του εξαπέλυσαν μια επίθεση τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρη στο Νότο Χαλεπίου με ισχύ άνευ προηγουμένου έπειτα από την εκεχειρία.Οι κυβερνητικές δυνάμεις επιδιώκουν ν΄ανακτήσουν το Talat al Iss, τοποθεσία που η al Nosra, συριακό παρακλάδι της Al Qaïda, κατέλαβε το Σάββατο.

Το Al Manar, αναφέρει βομβαρδισμούς « εντατικούς και στοχευμένους ». Η επίθεση προσθέτει εξαπολύθηκε ως αντίποινα στις παραβιάσεις της εκεχειρίας.Σύμφωνα μ ένα μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικές Ταξιαρχίες του Cham, φράξια της επίσης τρομοκρατικής Μέτωπο του Levant, η επιχείρηση είναι η πιο βίαιη μετά την εκεχειρία αλλά ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις τους κατόρθωσαν να την απωθήσουν.Caυφγθ

CapσσθΟι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους άνοιξαν νεά μέτωπα κοντά στη Δαμασκό.Επιτέθηκαν στον ηλεκτρικό σταθμό του Tichrine, στα 50 km ΒΑ της πρωτεύουσας λένε σε ανακοινωθέν τους.Όλοι οι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν διαβεβαιώνει από την πλευρά του το συριακό ΓΕΣ.Επίθεση με 5 παγιδευμένα αυτοκίνητα έκαναν οι τρομοκράτες κατά θεσέων του στρατού κοντά στην πρωτεύουσα στα ΝΑ της που κόστισε τη ζωή σε 12 σταρτιώτες σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο OSDH.

Η συριακή αεροπορία ως αντίποινα βομβάρδισε το Doumeïr, μια πόλη που έχει καταλάβει ένα κίνημα ισλαμιστικό που πρόσκειται στην ΙSIS  και βρίσκεται στα 40 km στα ΒΑ της Δαμασκού.Η ίδια πηγή αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 15 τζιχαντιστές της ISIS. Reuters 6.4.16

CaσσθσιηCaσθσηθ

12963720_682091371930176_1989706146628224282_n (1)

dimpenews.com