Εδώ και περί τις 2 εβδομάδες οι αλεβίτες της περιοχής  Maraş στην Τουρκία αγωνίζονται κατά της εγκατάστασης ενός καταυλισμού προσφύγων για την υποδοχή οικογενειών των τζιχαντιστών της DAECH που έφυγαν από τη Συρία μετά την εκεί προέλαση των κούρδων.

Είναι αναγνωρισμένο ήδη εδώ και περισσότερα από 2 χρόνια ότι το τουρκικό κράτος και η κεφαλή του το κόμμα AKP, δέχεται χιλιάδες τζιχαντιστές, και τις οικογένειές τους στην Τουρκία. Το AKP ήδη οικοδόμησε στην Τουρκία διαμερίσματα για να τους φιλοξενήσει, νοσοκομεία ειδικά για να τους περιθάλψει και κατασκεύασε στρατόπεδα εκπαίδευσης.Επίσης η Τουρκία τους εξοπλίζει και τους διοχετεύει πληροφορίες.  

Τώρα έναντι της επιβάρυνσης από την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων που επαναπροωθούν ται από την Ευρώπη το AKP επωφελείται για να κατορθώσει μ΄έναν σμπάρο 2 τρυγόνια.Τους δέχεται και τους εγκαθιστά σε περιοχές όπου πλειοψηφικά είναι αλεβίτες.Αρχικά στα αλεβίτικα χωριά Adiyaman (έγινε πρωτεύουσα της DAECH στην Τουρκία), και τώρα στα αλεβίτικα χωριά του Maraş. Ο πληθυσμός του Maraş, που επιβιώνει από τη Σφαγή των Αλεβιτών της περιοχής που οργανώθηκε από το κράτος το 1978, δεν αισθάνεται ασφάλεια έναντι της άφιξης των τζιχαντοφασιστώνπου υπαγορεύθηκε από το τουρκικό κράτος.etha-20160405-terolar-asker-can-aldi-00_ext

Στις 3 Απριλίου κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης ενός καταυλισμού προσφύγων στο χωριό Sivricehöyük (Terolar) στο Maraş, ο Mor Ali Kabayelβρέθηκε νεκρός μετά από μια επίθεση με δακρυγόνα.

Πίσω από την εγκατάσταση του καταυλισμού βρίσκεται η εγκατάσταση μιας βάσης της DAECH.

Στις 3 Απριλίου ο Mor Ali Kabayel, 82 χρονών άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Είχε διακομισθεί εμτά από επίθεση στρατιωτικών με δακρυγόνα κατά των αλεβιτών της περιοχής που αντιστέκονται στην κατοχή. Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί αύριο μετά από μια τελετή που θα διοργανωθεί στο Cemevi (τόπο λατρείας των αλεβιτών).nouvelleturquie  6.3.16 etha.com.tr

dimpenews.com