Ο πάπας των φτωχών τώρα και πάπας των μεταναστών..έρχεται στη Λέσβο για τους πρόσφυγες …..σταυροφορία υπέρ των προσφύγων

Απαντώντας στις προσκλήσεις του Οικουμενικού πατριάρχη Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίου και το πρέδρου της  ελληνικής Δημοσκρατίας ο πάπας Φραγκίσκος ο πάπας των φτωχών όπως τον είχαν προαναγγείλει κατά την εκθρόνισή του γίνεται τώρα και πάπας των προσφύγων και θα πάει στο ελληνικό νησί Λέσβος το Σάββατο στις 16 Απρίλη 2016.

Στο νησί του Αρχαγγέλου και του ελληνικού αρχιπελάγους ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας,ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος θα συναντήσουν τους πρόσφυγες.

Αυτό το νησί υποβάλεται σε μια πολύ ισχυρή πίεση μεταναστευτική εδώ και πολλούς μήνες με τους πρόσφυγες να φθάνουν κυρίως από Συρία,Ιράκ,Αφγανιστάν και Πακιστάν  μέσω Τουρκίας. Δια του καρδινάλιου Antonio Maria Veglio, προέδρου του ποντιφιακιανού Συμβουλίου για τους μετανάστες η Αγία Έδρα, εξέφρασε πρόσφατα την αντίθεσή της στη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας που προβλέπει μαι συστηματική απέλαση προς Τουρκία των μεταναστών που αποβιβάστηκαν παράνομα στις ελληνικές ακτές.

Ο πάπας Φραγκίσκος πολλαπλασίασε τις εξορμήσεις του και τις παρεμβάσεις του επί του θέματος πηγαίνοντας στο ιταλικό νησί Lampedusa κατά την πρώτη έξοδο του εκτός Ρώμης τον Ιούλιο 2013.

Στις 24 Μαρτίου εόρτασε την Μ Πέμπτη των καθολικών πλένοντας τα πόδια μεταναστών μουσουλμάνων στο κέντρο μεταναστών στο Castelnuovo di Porto, στο βορρά της Rome.Σε πολιτικό επίπεδο είναι η β επίσκεψη πάπα στην Ελλάδα μετά από αυτήν του Jean-Paul II το 2001 στην Αθήνα.radiovaticana 7.4.16

dimpenews.com