UPDATE Σύμφωνα με κάποιες πηγές η πλειοψηφία των εργατών σώθηκε/Συρία ΒΙΝΤΕΟ

 9a9104aef70a8a00a2787f01004431603d04facd

Σύμφωνα με το συριακό στρατό το Ισλαμικό Κράτος σφαγίασε τους 175 από τους 300 εργάτες που απήγαγε από το εργοστάσιο τσιμέντου Al Badia στην περιεφέρεια της Δαμασκού στη Συρία.Τουλάχιστον 140 κατόρθωσαν να διαφύγουν μέσα από τα γειτονικές πλαγιές του όρους Qalamoun, σύμφωνα με τη φιλοαντιπολιτευόμενη ΜΚΟ με έδρα το Λονδίνο .

Οι εργαζόμενοι απήχθησαν από τρομοκρατικές οργανώσεις που σχετίζονται με την Daech στο Dmeir. Αυτή η τοποθεσία βρίσκεται στα ΒΑ της Δαμασκού και υπέστη πολλές επιθέσεις των τρομοκρατών της Daech αυτή την εβδομάδα κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου και του κεντρικού ηλεκτρικού σταθμού που όμως παραμένουν υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού.Οι μάχες έπειτα από τη Δευτέρα . είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 τζιχαντιστές και 20 στρατιώτες του συριακού στρατού. leprogres 8.4.16CΙΘΘ9ΘΙ9

Iδιωτικές πηγές αποκάλυψαν στο “Sputnik” ότι η “Daesh” σφαγίασε τους 175 που απήγαγε από το κινέζικο εργοστάσιο τσιμέντου στο Qalamoon.
καθώς οι τρομοκράτες επιτέθηκαν πήραν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων και έπιασαν ομήρους περί τους 250 εργαζόμενους

Capsuhsius
.Τους 75 από αυτούς τους απελευθέρωσαν ενώ τους άλλους τους σκότωσαν με βάση την θρησκευτική τους ομολογία.(Watani Press)

.Τους 75 από αυτούς τους απελευθέρωσαν ενώ τους άλλους τους σκότωσαν με βάση την θρησκευτική τους ομολογία.(Watani Press) Το μαζικό αυτό έγκλημα παίρνει σεκταριστικό χαρακτήρα κι εντάσεται στη συστηματική εθνοκάθαρση και γενοκτονία με σεχταριστικά κριτήρια που διαπράτουν εκτεταμένα σε Μέση Ανατολή Μαγκρέμπ και Κεντρική Αφρική οι οργανώσεις που πρόσκεινται στην φονταμενταλιστική σουνιτική σαλαφιστική ουαχαμπίτικη οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

update 1 Στρατιωτικές πηγές αρνήθηκαν τη δημοσίευση από το συραικό στρατό ενός ανακοινωθέντος σχετικού με την τύχη των απαχθέντων της εταιρίας’al-Badia.sana

Λεπτομέρειες της επίθεσης κατά του κινέζικου εργοστασίου από τη ‎Daesh στα ΒΑ του αεροδρομίου της Dmeir στις  6/4/2016 :
Όταν οι ένοπλοι επιτέθηκαν και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το εργοστάσιο υπήρχαν 260 εργαζόμενοι  (230 εργάτες και 30 οδηγοί) .Τα μέλη της Daesh άρχισαν να τους ανακρίνουν. Άγνωστη παραμένει ως τώρα η τύχη 30 εργαζομένων που τελούν πάντα υπό ομηρία. 70 έφθασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Dmeir, (40 εργαζόμενοι και οι 30 οδηγοί).Kάποιους τους εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια των υπολοίπων.Ενώ αλλοι 110 ελευθερώθηκαν κατά τις 3 τη νύχτας.6 τους εκτέλεσαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.al manar 

Αυτή η είδηση είναι ακόμη ανεπιβεβαίωτη όπως και η πρώτη του θανάτου τους …..είναι κάπως συγκεχυμένο το τοπίο….πάντως είναι ενδεικτική δήλωση του συριακού στρατού ότι δεν διοχέτευσε είδηση περί της τύχης των απαχθέντων…….

update 2

To euronews  τώρα αναφέρει ότι η τύχη των 300 εργατών που απήχθησαν παραμένει ανησυχιτική.Σύμφωνα με κάποιες πηγές, κάποιοι ίσως δολοφονήθηκαν ενώ άλλοι πιθανόν να κατόρθωσαν να διαφύγουν.υγθγ

update 3

To μέσο αλ Αμάκ που είναι όργανο της ISIS αναφέρει ότι η οργάνωση απελευθέρωσε δεκάδες από τους ομήρους εργάτες.Μια πηγή ανέφερε οι τρομοκράτες οι μαχητές μετέφεραν τους εργάτες σε ασφαλές μέρος όπου τους περιέθαλψαν και τους έδωσαν τροφή και τους ανέκριναν για να ταυτοποιήσουν τους μη μουσουλμάνους από αυτούς ή μέλη της πολιτοφυλακής.Σύμφωνα με την πηγή το Ισλαμικό Κράτος ανακάλυψε τη παρουσία 20 μελών των Μονάδων Εθνικής Άμυνας που πολεμούν στο πλευρό του στρατού και 4 εργατών δρούζων τους οποίους και εκτέλεσε.

dimpenews.com