ΧΘΗΑΗ8Θ
από το βίντεο που δίνει η ISIS

Ένα ελικόπτερο Mi-28N μαχητικό νύχτας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνετρίβη στη Συρία οι δύο ρώσοι πιλότοι είναι νεκροί αναφέρει ένα ανακοινωθέν του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας. Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε περιοχή της πόλης της  Homs.

« Τα 2 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.Κατά την επειχείρηση αναζήτησης των πιλότων εντοπίστηκαν οι σωροί τους οι οποίοι διακομίστηκαν στη βάση της Hmeimim στη Λαττάκια. Σύμφωνα με τα στοιχεία  που προέρχονται από τοπικές πηγές το ελικόπτερο δεν χτυπήθηκε « , αναφέρει το δελτίο τύπου.Μια ομάδα ειδημόνων έρευανς είναι στον τόπο του δυστυχήματος για να προσδιορίσουν τα αίτια της συντριβής. 12.04.2016 sputnik

Tα ρωσικά μέσα κάνουν  λόγο για τεχνική βλάβη και δεν διευκρινίζουν τον ακριβή τόπο της συντριβής.Το Υπουργείο Άμυνας τη Ρωσίας ανέφερε ότι το ελικόπτερο κατέπεσε στις 01h29 τις πρώτες ώρες της Τρίτης στα περίχωρα της πόλης  Homs.Μια πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της συνείδησης, ως αποτέλεσμα της πτώσης των στρατιωτικών αεροσκαφών στόχο μαχητές του ισλαμικού κράτους στο έδαφος του αεροδρομίου.

CaΧΑΙΞΑΧΞΙ

H  τρομοκρατική οργάνωση «Daesh« κατέρριψε ένα συριακό στρατιωτικό αεροπλάνο στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου Dumayr στην περιφέρεια της Δαμασκού σημειώνει το RT.

Iστοσελίδα που πρόσκειται στην οργάνωση αναφέρει ότι η ISIS κατέρριψε αεροσκάφος, ενώ αυτό επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.Το αεροπλάνο επιχειρούσε στην περιοχή όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην περιφέρεια του. Επισημαίνεται ότι η συντριβή του αεροσκάφους στο αεροδρόμιου προκάλεσε ζημιές σε 3 ακόμη αεροσκάφη που ήταν στην πίστα.

Το μήνυμα που εμπεριέχει το βίντεο που ανάρτησε η ISIS αναφέρει  » Πυρκαγιά προκλήθηκε έξω από το αεροδρόμιο  του Dumayr αφότου αεροσκάφος στοχεύθηκε  από μαχητές της ΙSIS  και συνετρίβη στο έδαφος της αεροπορικής βάσης 11.04.16″.Δεν συγκεκριμενοποιεί την ταυτότητα του αεροσκάφους αν είναι συριακό.Yπάρχει περίπτωση τα 2 γεγονότα να συσχετίζονται;

dimpenews.com