Israeli warplanes have repeatedly violated Syrian airspace and bombed targets inside the country which is fighting foreign-backed militants.

 » Oι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία άνοιξαν πυρ τουλάχιστον δυο φορές σε στρατιωτικά ισραηλινά αεροπλάνα αναφέρει ισραηλινή εφημερίδα.Η εφημερίδα Yedioth Ahronoth αανφέρει αυτή την είδηση την Παρασκευή χωρίς να δίνει τις επίμαχες ημερομηνίες ή το που έλαβαν χώρα αυτά τα περιστατικά.Επίσης δεν κάνει καμιά αναφορά σχετικά με το αν επλήγησαν τα ισραηλινά αεροπλάνα .

Επίσης το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης ανέφερε ότι ένα ρωσικό αεροσκάφος πλησίασε ένα ισραηλινό στ΄ανοιχτά των μεσογειακών ακτών της Συρίας την τελευταία εβδομάδα αλλά δεν υπήρχε επαφή μεταξύ τους.Το Ισραήλ καταπάτησε πολλές φορές τον εθνικό εναέριο χώρο της Συρίας και βομβάρδισε στόχους στο εσωτερικό της χώρας που μάχεται κατά των ξένων εισβολέων τρομοκρατών και των ντόπιων συνεργατών τους.O πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu που επισκέφθηκε τη Μόσχα θα ανέφερε το θέμα στον ρώσο πρόεδρο Vladimir Poutine με τον οποίο είχε και συνάντηση.

Σύμφωνα με την συριακή εκδοχή ο Poutine δήλωσε: « θεωρώ ότι υπάρχουν υπάρχουν ευνόητοι λόγοι γι αυτές τις εντατικές επαφές συνυπολογισμένης της περιπλοκότητας της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. »Σύμφωνα με την Yedioth, το γεγονός ότι ρωσικά αεροσκάφη άνοιξαν πυρ κατά ισραηλινών αεροσκαφών τέθηκε κι από τον πρέοδρο του Ισράηλ Reuven Rivlin στον Poutine κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα στις 15 Mάρτη.

Εκείνη την εποχή ο Poutine απάντησε ότι δεν αναγνωρίζει τα συμβάντα σύμφωνα με την Yedioth.Δεν είναι η πρώτη αναφορά που γίνεται σχετικά με αερομαχίες ισραηλινών και ρωσικών αεροσκαφών στη Συρία.

Τον τελευταίο μήνα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ανέφερε ότι ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdallah II διαβεβαίωσε ότι ιορδανικά μαχητικά βοήθησαν την ισραηλινή αεροπορία ν΄αντιμετωπίσουν ρωσικά αεροσκάφη στα νότια σύνορα της Συρίας χωρίς ν αδιευκρινίζεται το πότε.Ο Abdullah έκανε αυτές τις ανακοινώσεις στα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στις 11 Γενάρη χωρίς ν΄αποκαλύψει την ημερομηνία της διατεινόμενης σύγκρουσης.  «Είδαμε τους ρώσους να πετούν αλλά αναχαιτίστηκαν από ισραηλινά και ιορδανικά αεροσκάφη F-16, » τόνισε ο Abdullah. « οι ρώσοι σοκαρίστηκαν και κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να παίζουν μαζί μας»,πρόσθεσε.press tv 22.4.16

Το Ισραήλ με τη Ρωσία εγκατέστησαν ένα μηχανισμό με αποστολή να διασφαλίζει το συντονισμό μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων τους αφότου η Ρωσία άρχισε την επιχείρηση στη Συρία.Η αναφορά που επικαλείται η εφημερίδα σημειώνει ότι αυτά τα επεισόδια ήταν ο πραγματικός λόγος του ταξιδιού του Benjamin Netanyahuστη Μόσχα την Πέμπτη για να συναντήσει Πούτιν και Υπ.Άμυνας.

Την Τρίτη τα εβραικά μίντια ομοίω ανέφεραν ένα αναλογο επεισόδιο που συνέβη τις τελευταίες ημέρες όταν ισραηλινά αεροσκάφη συνάντησαν ρώσικα κατά μήκος των ακτών.Σύμφωνα με την εκδοχή του site πληροφοριών Ynet, ένα ρωσικό μαχητικό στάλθηκε για να επιτηρήσει ένα ιρσαηλινό που πετούσε κατά μήκος των συνόρων.Είναι απορίας άξιον αναρωτιούνται οι ισραηλινοί γιατί απεστάλη το ρώσικο.Τα δυο αεροσκάφη δεν ήρθαν σε επαφή και το ισραηλινό ανεμπόδιστα συνέχισε την πορεία του.

Μια άλλη αναφορά από την τηελεόραση 2 υπογραμμίζει ότι το επεισόδιο έγινε μεταξύ ρωσικών και ισραηλινών μοιρών και καθώς ο ισραηλινός σχηματισμός πετούσε κατά μήκος των συριακών ακτών.Οι 2 σχηματισμοί ημιδεσμεύθηκαν σε αερομαχία.Ο στρατιωτικός ρεπόρτερ Alon Ben-David, του Dixième chaîne, συνδυάζει τις 2 εκδοχές κι αναφέρει  στο tweeter ότι μόνο ένα ρωσικό στάλθηκε προς συνάντηση της ισραηλινής μοίρας κατά μήκος της συριακής ακτής. Προσθέτει ότι ήταν εικονική αερομαχία και κανένα αεροσκάφος δεν στόχευσε το άλλο με πραγματικά πυρά.Το Νοέμβρη ο Υπ Άμυνας του Ισραήλ ο Moshe Yaalon είχε ισχυριστεί ότι 1 ρωσικό μαχητικό είχε παραβιάσει τον ισραηλινό εναέριο χώρο. Ο Netanyahu συν τοις άλλοις ενημέρωσε τον Πούτιν ότι το Ισραήλ είναι αποφασιμένο να διατηρήσει στην κυριάρχια του τα υψώματα του Γκολάν timesofisrael 22/4/16

Το Κρεμλίνο δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους σχετικά με τα δημοσιεύματα του ισραηλινού τύπου ότι « σε αυτή την περίπτωση, τα ισραηλινά δημοσιεύματα απέχουν από την πραγματικότητα, » .διαψέυδοντας κατηγορηματικά τα συμβάντα.jpost

dimpenews.com