ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ…….

875554-libe-81-3jpgΤι σκέφτονται οι οικογένειες των νέων γάλλων και βέλγων που έφυγαν για τη Συρία και το Ιράκ; Σύμφωνα με το γαλλικό Υπ.Εσωτερικών περισσότεροι από  1 900 γάλλοι ενέχονται σε τζιχαντιστικά συροιρακινά δίκτυα. Ανάμεσά τους 606 είναι στην εμπόλεμη ζώνη -εκ των οποίων  223 γυναίκες και  18 παιδιά στρατιώτες -, 223 είναι καθ΄οδόν, 167 θεωρούνται νεκροί και  236 επέστρεψαν στην Ευρώπη……

Με καταγωγή από το δήμο των Βρυξελλών του Schaerbeek ο 23χρονος γιος της  Malika είναι στη Συρία από το  2013.

«Διαταράχθηκα και επαναστάτησα.Ζούμε με το διπλό φόβο: αυτόν το να είναι το θύμα μιας επίθεσης αλλά επίσης  μέσα στο φόβο ότι ένα από τα παιδιά μας θα ενέχεται σε μια τρομοκρατική ενέργεια. Είμαστε απολύτως εκτεθειμένοι.Τ΄άτομα πανικοβλήθηκαν. …..Αισθάνομαι οργή γι αυτούς τους νέους που ανατινάζονται με τις ζώνες τους γύρω από τη μέση.Κάποιοι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών πριν τις επιθέσεις. Αυτά δεν είναι πια τα παιδιά που εμείς γνωρίζαμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα,το ίδιο και γι αυτούς που έρχονται από τη Συρία. Τίποτα δεν θα είναι πια όπως πριν. Καταστράφηκαν ψυχικά. Το βελγικό κράτος δεν έκανε τίποτα για να τους εμποδίσει να φύγουν. Δεν κάνει τίποτα περισσότερο από τον εγκλεισμό τους ή να τους παραδίδει στους εαυτούς τους.Θα έπρεπε να τους πλαισιώνει.Να τους αφήσει να εκφραστούν για να δοκιμάσουν ν΄αντιληφθούν και να εννοήσουν αυτό που έζησαν στη Συρία .Βάζοντάς τους στη φυλακή υπάρχει ο κίνδυνος ότι θα χειραγωγηθούν.Οι οικογένειες των τζιχαντιστών δεν εισακούστηκαν. Προτείναμε προγράμματα πρόληψης μέσα στα σχολεία αλλά το κράτος δεν μας δίνει κανένα μέσο για να γίνουν.Όλος ο κόσμος έχασε. »

Χαρακτηρισμένος ως  S από τις γαλλικές υπηρεσίες ο γιος της  Christine, ένας προσήλυτος στο ισλάμ εγκατέλειψε το δήμο του Παρισιού la SeineSaintDenis για τη Συρία λίγο μετά τις επιθέσεις στο «Charlie Hebdo».

«….Έμαθα μετά την αναχώρησή του ότι ήταν χαρακτηρισμένος ως S λίγο καιρό μετά τον προσηλυτισμό του στο islam.Σχετιζόταν με τον Fabien Clain [ένα προσήλυτο επίσης στο ισλάμ από την Τουλούζη που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και που διεκδίκησε τις επιθέσεις στο Παρίσι].Ο γιος μου δεν είχε μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.Συνάντησε κακά άτομα σε άσχημα μέρη. Τίποτα δεν έγινε για να τους σταματήσουν……….Αισθάνομαι συμπάθεια γι αυτούς τους νέους που ανατινάζονται.Πώς μπορούν και το κάνουν αυτό σε ηλικία  25 ή 30 ετών?Αυτοί χειραγωγήθηκαν.Οι αληθινοί υπέυθυνοι  είναι στο απυρόβλητο..»

Αναφέρεται και η περίπτωση της Sylvie που ο αδερφός της που καταγόταν από την Tarn στη Γαλλία προσηλυτίστηκε στο ισλάμ και πήγε στη Συρία στις αρχές του 2014 με τη γυναίκα του όπου εκεί έχουν κι ένα παιδί. .

Με καταγωγή από το IledeFrance, η  Marie ριζοσπαστικοποίηθηκε μέσω του Net από ένα γάλλο τζιχαντιστή στη Συρία. Αυτή αναχώρησε το 2014,αλλά ο μέντοράς της σκοτώθηκε 6 μήνες αργότερα.Η νέα γυναίκα ζει έγκλειστη και δεν βγαίνει παρά μόνο αν τη συνοδεύει κάποιος άνδρας σύμφωνα με την μητέρα της.Η κόρη μου είναι μια όμηρος τονίζει μεταξύ άλλων..

Η Dominique Bons, πρόεδρος της Ένωσης Syrien ne bouge agissons είναι μητέρα του Nicolas, 30 ετών που σκοτώθηκε στη Συρία το 2013. «Με τις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες θεωρηθήκαμε ως οικογένειες τρομοκρατών και όχι ως θύματα.Κια ακόμη λιγότερο ως παράγοντες πιθανοί για την αντιμετώπιση του τζιχαντιστικού φαινομένου  », αναφέρει στη  Libération η Saliha Ben Ali, ιδρύτρια της ένωσης Save Belgium και μητέρα ενός 19χρονου τζιχαντιστή που σκοτώθηκε στη Συρία.liberation 11.5.16

dimpenews.com