Κατά την επίθεσή της το Σάββατο στο νοσοκομείο Assad  στην Deir Ezzor και στην πολύωρη κατάληψή του από τις δυνάμεις της η τζιχαντιστική οργάνωση αποκεφάλισε γιατρούς.Η πληροφορία διακινήθηκε ήδη από το Σάββατο σε λογαριασμό twitter και σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο φρικαλέο τρόπο .

Oι τζιχαντιστές είχαν κρατήσει ομήρους πολίτες νοσηλευτές και γιατρούς που απελευθέρωσε ο στρατός στη συνέχεια την ίδια ημέρα όταν ανακατέλαβε το ίδρυμα.Απελευθέρωσε 50 ομήρους σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες.Οι γιατροί αυτοί όπως και ο αρχαιολόγος της Παλμύρας έπεσε στο ιερό καθήκον κατά την ώρα της αποστολής προσφέροντας τις υπηρεσίες τους με βάση τα ανθρωπιστικά ιδεώδη που υπαγόρευε η ιδιότητά τους.Μετά τον αρχαιολόγο που αποκεφαλίστηκε στην Παλμύρα τώρα αποκεφαλίζονται και γιατροί.Cashshshi

Λογαριασμοί twitter από τις 14.5.15 ημέρα Σάββατο που έγινε η επίθεση μιλούν για αποκεφαλισμούς και σφαγιασμούς γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Deir Ezzor.
Cahushushhis

Csihsihijs
το μέσο mulhak

« Mαχητές της  Daesh « σφάγιασαν » έναν κάποιον αριθμό γιατρών και νοσοκόμων στο νοσοκομείο Assad στην περιφέρεια της πόλης  Deir al-Zour » αναφέρει και το μέσο mulhak.

Μια ένοπλη τρομοκρατική ομάδα της Daech που επιτέθηκε στο νοσοκομείο al-Assad στη Deir Ezzor διέπραξε μια φοβερή σφαγή κατά του προσωπικού του νοσοκομείου αφού απήγαγε έναν  κα΄ποιο αριθμό αυτών και τους εκτέλεσε εν ψυχρώ.SANA 15.5.16 To ιρανικό alalam 16.5.16 αναπαράγει την είδηση κι αναφέρει ότι το sana επικαλείται το συριακό Υπ. Υγείας για τη σφαγή.

dimpenews.com