1021471256

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι αρκετές μονάδες του τουρκικού στρατού έχουν διασχίσει τα σύνορα με την επαρχία Χαλεπίου στη Βόρεια Συρία και έχουν αναπτύξει εκεί τις δυνάμεις τους.

« Οι ντόπιοι έχουν ενημερώσει ότι τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται τώρα στην επαρχία Χαλεπίου » ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο άμυνας, όπως λέει, την Παρασκευή. Το υπουργείο προειδοποίησε για τις αρνητικές συνέπειες της παρουσίας του τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία. (FNA)

Tο ρωσικό Κέντρο Επανασυμφιλίωσης των αντιμαχόμενων παρατάξεων  στη Συρία ανακοίνωσε ότι 2000 τρομοκράτες μαζεύθηκαν στη βόρεια συνοικία της πόλης του Χαλεπίου Cheikh Maqsood και ετοιμάζονται για επίθεση.Πολίτες του Χαλεπίου ανέφεραν στο ρωσικό Κέντρο ότι ένοπλες ομάδες μερικώς αποτελούμενες από τούρκους στρατιώτες εμφανίστηκαν στην πόλη του Χαλεπίου και άρχισαν μια επίθεση κατά θέσεων του συριακού στρατού στα ΝΔ του Χαλεπίου.press tv 5.6.16

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε ήδη προειδοποιήσει για τις συνέπειες από την παρουσία ειδικών δυνάμεων τουρκικού στρατού σε οποιοδήποτε σημείου του συριακού εδάφους.

dimpenews.com