50 αμερικανοί διπλωμάτες ζητούν να χτυπηθεί στρατιωτικά το “καθεστώς Άσαντ”.Η Ρωσία απορρίπτει την πρόταση…

XVM81f18bca-bae4-11e5-8998-90a267b0dfd0-805x45350 διπλωματικοί υπάλληλοι του αμερικανικού Υπ.Εξωτερικών με διπλωματικό τους τηλεγράφημα ζητούν να χτυπήσουν οι ΗΠΑ στραρτιωτικά “το καθεστώς του Bachar al-Assad.”

βιντεο http://fr.euronews.com/embed/335852/

Αμφισβητούν έντονα την πολιτική του Obama στο συριακό καθώς οι επιδρομές της συμμαχίας που διευθύνεται από την  Washington στοχεύουν αποκλειστικά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.euronews. 17.6.16

Κίνηση με διττό στόχο.Από τη μια καθαρίζουν τον Ομπάμα για την μέχρι τώρα στάση απέναντι στο συριακό κράτος προσδίδοντάς του το προφίλ του μετριοπαθή κι από την άλλη εκβιάζουν με τη στάση τους σε διπλωματικό επίπεδο καταγράφοντας την σκληρή γραμμή ως άσκηση πίεσης σε Μόσχα Δαμασκό.

H Ρωσία από την πλευρά της προειδοποίησε για το κάλεσμα σ΄ επίθεση κατά της Συρίας των αμερικανών διπλωματών λέγοντας ότι η Μόσχα αντιτίθεται σε μια στρατιωτική λύση.

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι μια τέτοια κίνηση θα βύθιζε όλη την Μ Ανατολή στο ολοκληρωτικό χάος.“Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στις ΗΠΑ που είναι υπέρ μια στρατιωτικής λύσης στο [συριακό]. Αλλά αυτή δεν είναι η μέθοδός μας “, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ.Εξωτερικών η Maria Zakharova την Παρασκευή.

dimpenews.com