50 νεαροί συνελήφθηκαν σε Μέκκα και Djeddah της θεοκρατικής Σ Αραβίας λόγω της κόμμωσής τους και για ενδυμασία “ ακατάλληλη ”. Και όλα αυτά στα πλαίσια ενός πρόσφατου διατάγματος ισλαμιστικού ηθικισμού που απαγορεύει επίσης το κάπνισμα και το να παίζεις μουσική σε δημόσιους χώρους.

“Οι δυνάμεις της τάξης συνέλαβαν 50 νέους κατηγορούμενους ότι παραβίασαν τα χρηστά ήθη με την ενδυμασία τους ” στη  Μέκκα είναι ο τίτλος του σαουδαραβικού  Sabq.Στο στόχαστρο της αστυνομίας είναι μεταξύ άλλων τα κοντά τζιν βερμούδα στιλ και τα παντελόνια με τα σκισίματα στο ύψος των μηρών. Αλλά επίσης και τα “βραχιόλια και τα μενταγιόν ”, όσο και κάποιοι τύποι. Οι ένοχοι “μεταφέρθηκαν για έρευνα εγκληματολογικής φύσης κατ΄εφαρμογήν των οδηγιών του κυβερνήτη της Μέκκας.”

Ο κυβερνήτςη δεν είανι άλλος παρά ο πρίγκηπας Khaled Al-Fayçal Al-Saoud. Αυτός δημοσίευεσε το διάταγμα στις 14 Ιούνη για την απαγόρευση “ακατάλληλων συμπεριφορών ”, μεταφέρει η εφημερίδα  lMakkah, η τοπική εφημερίδα της πόλης.

Η απαγόρευση αφορά “το ναργιλέ, τα τσιγάρα,όργανα μουσικής,ηχεία,ακατάλληλη ενδυμασία,ζώα κατοικίδια που συνοδεύουν,φωτιές και  barbecues. Εφαρμόζεται σε όλη την επαρχία που περιλαμβάνει κυρίως τις πόλεις Mecque, Médine, Taïf και Djeddah.Ισχύσει στα δημόσια πάρκα, στους χώρους περιπάτου όσο και στην Corniche στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας στη Djeddah.

Αυτή η εκστρατεία συλλήψεων δεν επιτελέστηκε από τη θρησκευτική αστυνομία αλλά από την κανονική αστυνομία.Αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη που η αστυνομία η κανονική συμπεριφέρεται σαν να ήταν muhtassib, δηλ. επιφορτισμένη με την ηθική και θρησκευτική δημόσια τάξη.Αυτή δεν περιορίστηκε μόνον σε συλλήψεις αλλά ομοίως και σε συμβουλές και υποδείξεις σύμφωνα με το site Sabq. courrierinternational 23.6.16

Σύμφωνα με τον αλγερινό συγγραφέα ,KAMEL DAOUD οι théo-républiques οι θεοδημοκράτες είναι σε θέση να εγκατασταθούν και στην Αλγερία και αλλού.Η αστυνομία των θρησκευτικών πίστεων και των πεποιθήσεων ή η επιστροφή της Ιεράς εξέτασης είναι σ΄εξέλιξη. Νέοι αλγερινοί πρόσφατα συνελήφθηκαν σε μια νομαρχία στα ανατολικά της χώρας για υπονόμευση « προσώπου της θεότητας », « εξύβριση προφητών », για απόπειρα προσυλητισμού για « θεμελίωση σεκτας « ,για ετεροδοξία , για εξύβριση και νόθευση του κορανίου κλπ έτσι έχει η κατάσταση στο λεγόμενο αραβικό κόσμο όπου ο φίλοδοξος ισλαμισμός αγγίζει τα πολιτικά καθεστώτα εξαναγκάζοντας τα σε συμφωνία συνθήκη μαζί του όπως και τις ελίτ…le point 23.6.16

dimpenews.com