_80303665_025425866

Ποινές από 8 ως 16 έτη φυλάκισης επιβλήθηκαν σήμερα από δικαστήριο των Βρυξελλών σε 4 άτομα που θεωρήθηκαν ως οι διευθύνοντες το τζιχαντιστικό πυρήνα της πόλης Verviers πλησίον της Λιέγης στο Βέλγιο το Γενάρη του 2015.

Τρεις από αυτούς οι Marouane El Bali, Souhaib El Abdi και Mohamed Arshad εισέπραξαν 16ετή κάθειρξη.Ο τέταρτος ο Omar Damache, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια ans. Ο πυρήνας του Verviers περιγράφηκε από το κατηγορητήριο ως το « πρόχειρο » των commandos που χτύπησαν το Παρίσι στις 13 Νοέμβρη 2015.
Οι καταδικασθέντες κατηγορήθηκαν ότι είχαν συνεχή επαφή με το Ισλαμικό Κρατος στη Συρία μέσω του Abdelhamid Abaaoud, υποτιθέμενου οργανωτή των επιθέσεων στο Παρίσι και στο Saint-Denis στις 13 του τελευταίαου Νοέμβρη και ότι προετοίμαζαν επίθεση στο Βέλγιο.

« Για τον  Abaaoud και το κελι του Verviers, το αεροδρομίο Bruxelles-Zaventem δομούσε ένα στόχο », δήλωσε ο δικαστής Pierre Hendrickx.Ο Abdelhamid Abaaoud σκοτώθηκε στις 18 Νοέμβρη στην επίθεση της αστυνομίας στο διαμέρισμα του Saint-Denisόπυ κρυβόταν.

le figaro 5.7.16

dimpenews.com