Ομαδικός αποκεφαλισμός 5 νέων στη Deir Ezzor από την ISIS/Η Διεθνής Αμνηστεία κατηγορεί ΗΠΑ Τουρκία Κατάρ Σ Αραβία ότι υποστηρίζουν ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία που κάνουν απαγωγές,δημόσιες εκτελέσεις και βασανιστήρια στη Συρία

 

SSUHSHIJS

Στις 29 Ιουνίου δημοσιοπουιούνται εικόνες από τον ομαδικό αποκεφαλισμό 5 νέων σύριων από τρομοκράτες σαλαφιστές της  Daesh στη Deir ez-Zor (στα 450 km από τη Δαμασκό) με την τελετουργική τυπολογία της οργάνωσης.Τα θύματα κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία για λογαριασμό της Αραβικής Συριακής Δημοκρατίας. .

Daesh-exécute-5-jeunes-3-300x157 Daesh-exécute-5-jeunes-2-300x187 Daesh-exécute-5-jeunes-6-300x168 Daesh-exécute-5-jeunes-5-300x177 Daesh-exécute-5-jeunes-4-300x164

Διάφορες οργανώσεις της λεγόμενης ένοπλης αντιπολίτευσης διαπράτουν απαγωγές,βασανιστήρια και εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες στο βορρά της Συρίας ανακοινώνει η Διεθνής Αμνηστεία Amnesty International σε μια έκθεσή της την Τρίτη που μελετά τις παραβάσεις που διαπράχθηκαν έπειτα από το 2012. Κάποιες οργανώσεις υποστηρίζοντι από τις κυβερνήσεις Qatar, Σ Αραβίας,Τουρκίας,ΗΠΑ καθώς καταπατούν το διεθνές δίκαιο αναφέρει η ΜΚΟ.Αυτή απαιτεί απάο αυτές τις χώρες να παρέμβουν ώστε να τεθεί ένα τέλος σε αυτές τις  ενέργειες.

Στο Χαλέπι και στο Idlib (στη βόρεια Συρία),οι ένοπλες οργανώσεις έχουν ελέυθερη πρόσβαση για να διαπράτουν εγκλήματα πολέμου και περιφρονούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο με κάθε ατιμωρισία (…) Πιστοποιήσαμε ότι χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους βασανιστηρίου που χρησιμοποιεί και η συριακή κυβέρνηση “, αναφέρει ο Philip Luther, διευθυντής του προγράμματος Αφρική του βορρά και Μ Ανατολής στην Amnesty International.

Περί τις 24 περιπώσεις απαγωγών εντοπίστηκαν μεταξύ 2012 και  2016 και 5 άτομα βασανίστηκαν ανάμεσα σε 2014 και  2015,αναφέρει η έκθεση. Επίσης τα στοιχεία πιστοποιούν εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες “ανάμεσα στα θύματα φιγουράρουν πολίτες εκ των οποίων ένας ανήλικος 17χρονος κατηγορούμενος για ομοφυλοφιλία και μια γυναίκα για μοιχεία(…). Σε κάποιες περιπτώσεις οι ένοπλες οργανώσεις προέβησαν σε εκτελέσεις σε δημόσιους χώρους, (…)πράξη που αποτελεί έγκλημα πολέμου “.

Η Amnesty International στοχεύει 5 ένοπλες οργανώσεις εκ των οποίων η Jabhat al Nosra και η Jabhat al Shamia, που ελέγχουν περιοχές των επαρχιών Χαλεπίου και Idlib.Κάποιες οργανώσεις  καθορίζουν τα δικά τους νομικά συστήματα που είναι θεμελιωμένα στην αυστηρή εφαρμογή του ισλαμικού νόμου (charia).

“Είναι ουσιαστικό ότι Ρωσία και ΗΠΑ όσο και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ να δώσουν έμφαση κατά τις συνομιλίες στη Γενεύη στις συνθήκες κράτησης της κυβέρνησης όσο και στις απαγωγές που αποδίδονται στις ένοπλες οργανώσεις  “, συμπεραίνει η Amnesty International..rtbf 5.7.16

dimpenews.com