Το Ισραήλ διαψεύδει απόπειρα δολοφονίας κατά του Νετανιάχου στην Κένυα

Le Premier ministre Benjamin Netanyahu inspecte une garde d'honneur à Nairobi, au Kenya, le 5 juillet 2016. (Crédit : Kobi Gideon/GPO)

Μια εφημερίδα της Ρουάντας ανέφερε ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του ισραηλινού πρωθυπουργού και ότι 2 ύποπτοι συνελήφθηκαν. Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού διέψευσε την Πέμπτη το άρθρο μαις εφημερίδας του Kuwaiti, ως «απόλυτα άνευ νοήματος».

Το άρθρο ανέφερε ότι οι αρχές ασφαλείας της Κένυας απέτρεψαν μια απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Κένυα αυτή την εβδομάδα.  Ερωτώμενος πάνω στο άρθρο ο , Netanyahu δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικό ανακοίνωσε το 2ο κανάλι.

Η εφημερίδα του Kuwaiti, η AlJarida, επικαλέστηκε μια ανώνυμη πηγή και πολύ υψηλά ιστάμενη λέγοντας ότι  οι αρχές της Κένυας διέταξαν μια αλλαγή της διαδρομής του Netanyahu και της αντιπροσωπείας του μεταξύ του αεροδρομίου του Nairobi και του ξενοδοχείου του την Τρίτη.

Ένας εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στην αρχική διαδρομή και 2 ύποπτοι συνελήφθηκαν σύμφωνα με το άρθρο που προσθέτει ότι οι αρχές της Κένυας απαγόρευσαν την δημοσίευση άλλων πληροφοριώνεπ΄αυτού..

Ο Netanyahu πήγε την Τρίτη στην Kenya, κατά τη διάρκεια της β στάσης του ταξιδιού του σε 4 χώρες της Α Αφρικής που είναι Ouganda , Rwanda, και την Πέμπτη στην Αιθιοπία.timesofisrael7.7.16

dimpenews.com