Σήμερα το πρωί 6 Tu-22M3 με μαγάλη ακτίνα δράσης απογειώθηκαν και πάλι από αεροδρόμια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επιτέλεσαν χτυπήματα κατά οχυρών των τρομοκρατών της ISIS στη Συρία σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που προέβλεψε μια εντατικοποίηση των αεροπορικών χτυπημάτων στα περίχωρα της Παλμύρας.Τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 απογειώθηκαν από ρωσικό έδαφος με αποστολή να πλήξουν στρατηγικά σημεία του Ισλαμικού Κράτους και κυρίως τα πεδία πετρελαίου του αναφέρει το ανακοινωθέν του υπουργείου.

Τα χτυπήματα έλαβαν χώρα γύρω από Suhnah και Arak, στ΄ανατολικά της Παλμύρας σε ένα δρόμο στρατηγικής σημασίας που ενώνει την Παλμύρα με την Deir ez-Zor,ανέφερε ο ρωσικός στρατός. 

«τα βομβαρδιστικά κατέστρεψαν ένα διοικητήριο,ένα στρατόπεδο και 2 πεδία πετρελάιου.Ένας σημαντικός αριθμός αντιπάλων και υλικό τους καταστράφηκε», διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας . Επίσης το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι της συμμαχίας των ΗΠΑ ενημερώθηκαν για τα χτυπήματα.

Έπειτα από τις 12 Ιουλίου οι αεροπορικές ρωσικέ επιδρομές έπληξαν πάνω από 50 στόχους της ISIS υπενθύμισε το υπουργείο.rt

dimpemews.com