Ο δράστης είναι από τη Νίκαια 31 ετών με καταγωγή από Τυνησία.

CnW7JmnXYAAJLel

Capxijdijd

CnWvBQ7WAAAv6c4

Eπίθεση στη Νίκαια στη Κυανή Ακτή στη Γαλλία ανήμερα της εθνικής γιορτής της.

 • Toυλάχιστον 84 νεκροί και 18 τραυματίες αε απόλυτα « κρίσιμη κατάσταση » σύμφωνα με τον τπ.εσωτερικών Bernard Cazeneuve ;
 • Βρέθηκε μια ταυτότητα στο φορτηγό του θανάτου,Ο άνδρας που σκοτώθηκε από τις αρχές είναι γνωστός στην αστυνομία αλλά όχι για τρομοκρατία.
 • o François Hollande μίλησε για τρομοκρατκή ενέργεια
 • Ο δράστης είναι από τη Νίκαια 31 ετών με καταγωγή από Τυνησία.Με διπλή υπηκοότητα γαλλοτυνήσιος.Γεννήθηκε στη Γαλλία το 1985, δεν είχε φάκελο S και το φορτηγό ήταν νοικιασμένο.
 • Μια άδεια οδήγησης,μια τραπεζική κάρτα και ενα κινητό τηλε΄φωνο εντοπίστηκαν στο καμιόνι. 
 • Μετά το συμβούλιο άμυνας οι  François Hollande και Manuel Valls θα πάνε στη Νίκαια  προς τις  11h30
 • Πηγές που είναι κοντά στην έρευνα αναφέρουν την Παρασκευή το πρωί ότι ο οδηγός πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι πριν να σκοτωθεί από την αστυνομία.Δεν ξέρουμε αν είχε συνεργούς.Η αντιτρομοκρατική του Παρισιού δεσμεύθηκε στην υπόθεση.«βαριά όπλα» εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του οχήματος ανέφερε ο πρόεδρος της περιοχής της Νίκαιας Christian Estrosi,που βρισκόταν στο τόπο του δράματος.Αλλά όλα αυτά τα όπλα ήταν ομοιώματα εκτός από ένα.Η επιλογή του επιχειρησιακού τρόπου και η ημερομηνία που εμπεριέχει υψηλό συμβολισμό αναφέρεται σε πρακτικές των τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως  al-Qaida ή  isis.
 • Μια έρευνα γίνεται στο σπίτι του δράστη στη συνοικία Abattoirs στη Νίκαια.
 • Πολυάριθμα πρόσωπα έψαχναν τους δικούς τους που εξαφανίστηκαν μέσα στον πανικό του πλήθους κυρίως μέσω κοινωνικών δικτύων και στο le hashtag #RechercheNice  με φωτογραφίες και περιγραφές των ατόμων.
 • πρωθυπουργός Valls: « τριήμερο εθνικό πένθος 16,17 και 18 Ιουλίου προς τιμή των θυμάτων »
 • Valls: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας 1c0c4145052a7886fc71abd17cb2e

Σύμφωνα με μάρτυρες 3 τρομοκράτες  επιπλέον του οδηγού βγήκαν από το καμιόνι κραυγάζοντας  « Allah Akbar »….Cagugu

Xθες μέσα στη νύχτα ……

Για τουλάχιστον 60 νεκρούς μιλούν τα twitter μέσων και οι μάρτυρες.Το BFM αναφέρει αρχικά 30 με 50 νεκρούς.Αργότερα το .20minutes.μιλάει για τουλάχιστον 60 νεκρούς. Πάνω από 100 τραυματίες.Επικρατεί πανικός στο διαδίκτυο γίνονται ανακοινώσεις κάποιος χψάχνει την αδερφή του που δεν απαντά στο κινητό ήταν εκεί…

 1. ο οδηγός κράυγαζε Αλλάχ ΑκμπάρΗ αντιτρομοκρατική δεν τον σταμάτησε.Ο εισαγγελεάς αρνείται να μιλήσει για επίθεση.Τυφλά

  2. 73 νεκροί σύμφωνα με τη FIGARO.Μια εκατοντάδα τραυματίες εκ των οποίων καποιοι σε δραματική κατάσταση.Ο τελευεταίος απολογισμός σύμφωνα  όμως με το Nice-Matin είναι 74 νεκροί και 42 τραυματίες σε απόλυτα κρίσμη κατάσταση.Ενώ το le point μιλούσε για τουλάχιστον 75.

  Cap9ξαχ9ξθαξχ9ο

CapΙΣΙΘΣΗ αντιτρομοκρατική  είναι εκεί και η όλη κατάσταση είναι σε εξέλιξη.Υπάρχουν νεκροί όταν ένα λευκό φορτηγό στραφηκε εναντίον του πλήθους στην παραλιακή οδό.Ακούστηκαν πυρά μετά το τέλος πυροτεχνημάτων.Σύμφωνα με μαρτυρία ο οδηγός κατέβηκε και πυροβολούσε το πλήθος.Επικρατεί πανικός τουρίστες κατέφυγαν στα σπίτια κι όπου έβρισκαν.Υπάρχουν θύματα..σιγή από την γαλλική τηλεόραση εξοργίζει το διαδίκτυο η αποσιώπηση.

Ο οδηγός του φορτηγού δολοφονήθηκε.Υπήρχαν όπλα στο εσωτερικό του φορτηγού που έτρεχε με 90 χλμ την ώρα.

Η νομαρχία κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.Οι άνθρωποι γιόρταζαν τη μέρα της Βαστίλλης όταν χτυπήθηκαν.Δεν υπάρχει ακόμη διεκδικηση επίσημη αλλά σύμφωνα με το  Site Group,που πειθεωρεί τα τζιχαντιστικά μέσα οι αντιδράσεις είναι παρόμοιες με αυτές των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες που γρήγορα η   Daesh διεκδίκησε.CaptδθησηCadijdojdCnWw1L7WEAAf4UC

Ένα καμιόνι ρίχθηκε πάνω στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο για μια γιορτή με πυροτεχνήματα την πέμπτη το βράδυ λίγο μετά τις 22h30.Ο ανταποκριτής τοπικού μέσου ήταν εκεί ο Damien Allemand στη γιορτή με τα πυροτεχνήματα στην παραλιακή την la Promenade des Anglais όταν ενα καμιόνι αληθοφανώς έπεσε με δύναμη στο πλήθος στο επίπεδο του High Club, κατά τις 22h30.

« τα άτομα τρέχουν αυτός είναι ένας πανικός.Ανέβηκε στο  Prom και το έριξε πάνω στον κόσμο » αναφέρει ο αυτόπτης και δημοσιογράφος.. « Υπάρχουν άνθρωποι μεσα στα αίματα « 

Τ΄άτομα κατέφυγαν στους διαδρόμους των πολυκατοικιών..Η νομαρχία της Alpes-Maritimes αναφέρουν επίεθση και καλούν το κόσμο να μείνει στα σπίτια του.

img_0635 CaJHXUHX CZUHXHU CaUHYUHH

Photo published for [Attentat à Nice] Errare humanum est, perseverare diabolicumCaptΘΓΘΓdimpenews.com