update ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΝΙΚΗΣΕ …….. KYBEΡΝΗΤΗΣ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ……O EΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΕΣΕ… ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ jet; Πραξικόπημα στην Τουρκία .Τανκς στους δρόμους ,μάχες στρατού και αστυνομίας αφοπλίστηκε η προεδρική φρουρά στο Μέγαρο χαμηλές πτήσεις μαχητικών,πυρά έκλεισε ο Βόσπορος ΒΙΝΤΕΟ

Turkish soldiers block Istanbul's Bosphorus Brigde on July 15, 2016 in Istanbul, Turkey. Istanbul's bridges across the Bosphorus, the strait separating the European and Asian sides of the city, have been closed to traffic

Ο Ερντογάν είναι στη φυλακή αν και η κατασταση αναφορικά με την τύχη του παραμένει συγκεχυμένη.H βρετανική mirror αναφέρει ότι έφυγε από τη χώρα με ιδιωτικό JET.Αν έγινε αυτό υπήρξε διαπραγμάτευση.Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα λαμβάνει χώρα στην Τουρκία όπου οι στρατιωτικοί δηλώνουν ότι πήραν την εξουσία.Σύμφωνα με το Reuters, αυτοί οι στρατιωτικοί δηλώνουν ότι οι διπλωματικές σχέσεις θα συνεχιστούν. Ο ανώτατος στρατιωτικός της χώρας είναι όμηρος στο HQ.Eίναι ο αρχηγός ΓΕΣ Hulusi Akar.Oi στρατιωτικοί πήραν το αεροδρόμιο Αtaturk στην Κωνσταντινούπολη.και την έδρα του κόμματος Ερντογάν  στην Άγκυρα.Nωρίτερα ο Ερντογάν κάλεσε μέσω skype στο CNN turk το λαό ν΄αντιπαρατεθεί στο στρατό!Κάλεσε το λαό να μην ανησυχεί και ότι θα κάνουν τα πάντα. και ότι είναι έργο μια μειονότητας στο στρατό. Καλεσε το κόσμο να βγει στους δρόμους.Ο λαός δεν ανταποκρίθηκε είναι πολύ ηρεμος ο στρατός έχει τον απόλυτο έλεγχο αναφέρουν μαρτυρίες!Στο κτίριο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επιχειρούν ελικόπτερα και ακούστηκαν πυρά. Διάσπαση στις τάξεις της ΜΙΤ.Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΔΩΣΕ 48ΩΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.Μεγάλη έκρηξη ακούστηκε στο εσωτερικο της κρατικης τηλεόρασης.Τα αεροδρόμια έκλεισαν.Το τουρκικό κοινοβούλιο περικυκλώθηκε από τανκ.Tεθωρακισμένα ανοίγουν πυρ στο τουρκικό κοινοβούλιο σύμφωνα με αναφορές.17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Άγκυρα.Υπάρχουν υποστηρικτές του Ερντογάν που βγήκαν στους δρόμους.Σύμφωνα με αναφορές ελικόπτερο που συμμετέχει στην ανατροπή Ερντογάν καταρρίφθηκε από μαχητικό   F-16 jet.

Πηγές της αυτοαποκαλούμενης συριακής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός άρχισε το κλείσιμο των συροτουρκικών συνόρων.  

Ο Τουρκικός στρατός αναφέρει ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο της χώρας σύμφωνα με το   .

Τα τανκ αναπτύχθηκαν γύρω από το κοινοβούλιο κι άνοιξαν πυρ ενανίον του. στην Άγκυρα. Πυρά ακούστηκαν και στο αεροδρόμιο  Atatürk στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Το πρακτορείο  Anadolu μιλάει για βόμβα που χτύπησε το κοινοβούλιο στην Άγκυρα και το  CNN-Turk αναφέρει ότι αστυνομικοί και υπάλληλοι του κοινοβουλίου χτυπήθηκαν από την βόμβα.Αεροπλάνα βομβάρδισαν το κοινοβούλιο.

Πολλές βίαιες εκρήξεις ακούστηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα συνοδευόμενες από πυρά στο κέντρο της και μαχητικά πετούσαν αδιάκοπα σε χαμηλό ύψος σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.


O στρατός κηρυσει στρατιωτικό νόμο και απαγόρευση της κυκλοφορίας σύμφωνα με την κρατική TRT  TV

‘Oι τουρκικες ένοπλες δυνάμεις πήραν ολοκληρωτικά τον έλεγχο της διοίκησης της χώρας για  την επανεγκατάσταση της συνταγματικής τάξης τ΄ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες την έννομη τάξη και γενικά την ασφάλεια που ζημιώθηκε.΄ολες οι διπλωματικες σχέσεις είναι ακόμα έγκυρες.Ελπίζουμε ότι όλες οι καλές μας σχέσεις με όλες τις χώρες θα συνεχιστούν “αναφέρει το ανακοινωθεν του στρατού στην κρατική τηλεόραση ΤRT  

Ο βρετανός δημοσιογράφος που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη ο Dorian Jones δηλώνει

ΒΙΝΤΕΟ :http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/15/turkey-low-flying-jets-and-gunfire-heard-in-ankara1/tanks

“Tανκς εμφανίστηκαν στους δρόμους. Υπάρχουν αναφορές για μάχες μεταξύ της αστυνομίας και του στρατού,”  είπε στο Sky News,προσθέτοντας ότι υπάρχουν αναφορές ότι η αστυνομία που φρορεί το προεδρικό μέγαρο αφοπλίστηκε.

“Μίλησα με διάφορους φίλους σε όλη την  πόλη και κάποιοι μεταφέρουν ότι ακούγονται πυρά στους δρόμους.”

Στο ανακοινωθέν του ο στρατός λέει ότι “η εξουσία της χώρας πάρθηκε ολοκληρωτικά,”.Το ανακοινωθέν διαβάστηκε στην τηλεόραση NTV .Το website του στρατού δεν είναι προσβάσιμο.Ο πρωθυπουργός Binali Yildirim μιλάει για μια έκνομη ενέργεια από μια ομάδα στο εσωτερικό του στρατού και διαβεβαιώνει ότι όποιοι ενέχονται θα πληρώσουν σκληρό τίμημα.

Έκλεισε ο Βόσπορος και οι γέφυρες κόπηκαν τη Παρασκευή το βράδυ από τις δυνάμεις ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη,. Πυρά ακούστηκαν κυρίως στην Άγκυρα. πάνω από την πρωτεύουσα πετούν ελικόπτερα και jets.

Η τηλεόραση CNN-Türk μετέφερε μια κινητοποίηση εκπληκτική μπροστά από την εδρα του ΓΕΣ.Πετάνε χαμηλα τα αεροπλάνα και σε όλες τις γεφυρες κατα μηκος βοσπορου ακούγονται πυρά.

Η τουρκική Lira έχασε 4.6% της αξίας της είναι η μεγαλύτερη πτώση της μετά το  2008.

Caψσιηψσιηψ

update 

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, η απόπειρα πραξικοπήματος έχει κατασταλεί.Ο διοικητής της 3ου Σώματος της Κωνσταντινούποπλης φέρεται να εδωσε εντολή όλα τα στρατεύματα να επιστρέψουν στους στρατώνες.Η κρατική τηλεόραση to κανάλι TRT αναφέρει ότι 4 στρατιώτες συνελήφθησαν για την απόπειρα πραξικοπήματος, μεταξύ των οποίων 1 υψηλόβαθμος.Εκπρόσωπος της ΜΙΤ επίσης διαβεβαιώνει ότι απέτυχε το πραξικόπημα.Ο τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως έγιναν 120 συλλήψεις κινηματιών.

Η ΛΥΣΗ 

ο ΓΓ του NATO ‘κάλεσε για  “απόλυτο σεβασμό ” fτων δημοκρατικών θεσμών και του συντάγματος..Ο Jens Stoltenberg δήλωσε ότι “παρακολουθεί τα γεγονότα από κοντά κια μ΄ενδιαφέρον . “Σε μια έκφραση εκδήλωσης συμπαράστασης προς τον  Tayyip Erdogan και την κυβέρνησή του ο Stoltenberg είπε : “Iκαλώ σε ηρεμία  κι αυτοσυγκράτηση ,κια σε απόλυτο σεβασμό των τουρκικών δημοκρατικών θεσμών και του συντάγματος ” Και πρόσθεσε ότι : “η τουρκία είναι ένας αξιόλογος σύμμαχος του  NATO ” AP

dimpenews.com