θηη

Capture d’écran, compte twitter @styoplotr

Mια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε στην Γενική Διεύθυνση της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας στο Erevan.Υπάρχει 1 νεκρός και πολλοί τραυματίες σύμφωνα με τα τοπικά μίντια.Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και 2 άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση σύμφωνα με το     

Jiraïr Sefilyan

Oι ένοπλοι απαιτούν την παραίτηση του αρμένιου προέδρου.Πληροφορίες νωρίτερα έκαναν λόγο για 30 ενόπλους.Πολυάριθμα θωρακισμένα της αστυνομίας έχουν λάβει θέση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ερεβάν.

Πάντα σύμφωνα με τα αρμενικά μέσα ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας είναι όμηρος ο Valeri Osipyan.Σήμερα το πρωί μια ομάδα ενόπλων που επέβαινε σε φορτηγά παραβίασαν τις πόρτες της αστυνομικής  έδρας και πήραν τον έλεγχο του κτιρίου.Ο σκοπός της επίθεσης συν τοις άλλοις είναι η απελευθέρωση ενός προσώπου σημαντικού της αρμενικής αντιπολίτευσης του Jiraïr Sefilyan τ. στρατιωτικού διοικητή που συνελήφθηκε στις 20 Ιούνη αφότου οι αρχές ανακάλυψαν μια συνομωσία που προσέβλεπε να χτυπήσει πολλά κτίρια  κι εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών στο Erevan και για οπλοκατοχή.O Sefilyan πίεζε το Sarkisian να συνεχίσει τον πόλεμο με το Azebaijan 

OHcMTvulPjWDVawH

Εκπρόσωποι των αρχών πραγματοποιούν διαπραγματέυσεις με τους επιτιθέμενους , σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν της εθνικής υπηρεσίας της ασφάλειας της Αρμενίας.Εκκενώθηκαν τα παρακέιμενα κτίρια.

Οι υποστηρικτές του Jiraïr Sefilyan δήλωσαν ήδη ότι είχαν την πρόθεση ν΄ «αλλάξουν την κατάσταση στην Αρμενία επικαλούμενη μια  «ένοπλη εξέγερση». Σύμφωνα με τη δήλωση  των επιτιθέμενων αυτοί «ήδη δέσμευσαν ένα από τα κύρια κέντρα της αστυνομίας στο Erevan». Δια βεβαιώνουν επίσης ότι ελέγχουν Erebuni, μια ζώνη στο νότο της αρμενικής πρωτεύουσας.

Τον τελευταίο Οκτώβρη ο , Jirayr Serfilyan και το κίνημα του η «Nέα Αρμενία », ανακοίνωσαν ότι θα λανσάρουν μια «διαδικασία πολιτικής ανυπακοής και αλλαγής της εξουσίας».«Για να επιτευχθεί η μετάβαση της εξουσίας και καθώς μέσω των εκλογών είναι αδύνατο.Μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια ένοπλη εξέγερση του λαού», είχε δηλώσει ο Sefilyan σε μια δημόσια διαδήλωση του κινήματος του τότε.

. 2 όμηροι απελευθερώθηκαν.Ένας βουλευτής που συνάντησε τους ενόπλους ο Nikol Pachinian, είπε στον τύπο ότι οι ένοπλοι αρχικά κρατούσαν 8 ομήρους έπειτα απαελυθέρωσαν έναν που είχε προβλήματα υγείας. 

« Το αρμενικό κράτος συνεχίζει να επιχειρεί κανονικά και η αστυνομία συνεχίζει να προστατεύει τη δημίσα τάξη και να διασφαλίζει την ασφάλεια  « , δήλωσε το SNS, διαψεύδοντας φήμες περί πραξικοπήματος στο διαδίκτυο.

« Απαιτούμε την απελευθέρωση του  Jiraïr Sefilian, δεν υπακούμε σ΄αυτό .Και ο  (lπρόεδρος  Serge) Sarkissian οφείλει να παραιτηθεί »,έγραψε στο  Facebook ένα από τους επιτιθέμενους ο Varoujan Avetissian.
Ο ίδιος αναφέρει ότι 2 υψηλόβαθμοι ο υποδιευθυντής της Εθνικής Αστυνομίας  Vardan Egiazaryan, και ο Υποδιοικητής της Αστυνομίας του  Erevan, ο Valeri Osipyan, είναι από τους ομήρους.Πρόσθεσε ότι ένας από τους επιτιθέμενους ο Tatul Tamrazyan, είναι σοβαρά τραυματισμένος. .

dimpenews.com