Τουρκία: απολύθηκαν 8.000 αστυνομικοί.Επαναφορά της θανατικής ποινής.Στρατιώτης άνοιξε πυρ έξω από δικαστήριο.Διαπόμπευση τούρκων στρατιωτών ΒΙΝΤΕΟ

 

siIiafN62wdaPdKV

8000 αστυνομικοί απολύθηκαν σε όλη την Τουρκία και ασφαλώς σε ΄Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη λόγω των ενδεχόμενων διασυνδέσεων τους με το αποτυχημένο πραξικόπημα δήλωσε ένας υψηλά ιστάμενος τούρκος.

  • Περί τους 3000 στρατιωτικοί συνελήφθηκαν.
  • 2745 εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν κατά δικαστών και εισαγγελέων και πολλοί τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.
  • Οι τουρκικές απαριθμούν 290 νεκρούς και 1400 τραυματίες από το αποτυχημένο κίνημα.
  • Επαναφορά της θανατικής ποινής υπόσεχται ο Ερντογάν.«Δεν μπορούμε ν΄αγνοήσουμε αυτό το αίτημα », απάντησε ο Recep Tayyip Erdogan, την Κυριακή σε συμπαθούντες του που δήλωναν υπέρμαχοι της εκτέλσης των πραξικοπηματιών.Cijjij

 « Θεωρώ ότι η κυβέρνησή μας θα συζητήσει με την αντιπολίτευση και μια απόφαση αναμφίβολα θα ληφθεί », πρόσθεσε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.Η Τουρκία είχε καταργήσει την εσχάτη των ποινών το 2004 για να αναταποκριθεί στα κριτήρια ένταξής της στην ΕΕ.

Ενας τούρκος στρατιώτης άνοιξε πυρ τη Δευτέρα πλησίον ενός δικαστηρίου στην Άγκυρα μεταφέρει η «Hurriyet».Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες εκεί ανακρίνονταν οι κύριοι υπέυθυνοι του πραξικοπήματος.Η αστυνομία συνέλαβε τον επιτιθέμενο κι από την επίθεση δεν π[ροκλήθηκαν θύματα. .

dimpenews.com