Ένα άτομο με ύποπτη συμπεριφορά  επί της οδού rue de la Fourche, όχι μακριά από την πλατεία place de la Monnaie στις Βρυξέλλες τέθηκε υπό έλεγχο της αστυνομίας αλλά δεν έχει ακόμη συλληφθεί αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου  της ατυνομικής  ζώνης Bruxelles-Capitale Ixelles ο Christian De Coninck.

Πυροτεχνουργοί με ρομπότ είναι επίσης παρόντες  στην πλατεία  και όφειλαν να επιθεωρήσουν το άτομο για να διαπιστώσουν αν φέρει εκρηκτικά. .

 Μια ομάδα της ασφάλειας εντόπισε το απόγευμα ένα άνδρα με ύποπτη συμπεριφορά που φέρει ένα μακρύ παλτό και καλώδια.Ειδοποίησε την αστυνομία που έσπευσε στην πλατεία και εγκατέστησε μια περίμετρο ασφαλείας  που περιλαμβάνει τις οδούς  Ecuyer, de la Fourche, Grétry, des Fripiers και ένα μέρος της place de la Monnaie. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο εσωτερικό της εκκενώθηκαν το ίδιο και από μια βιβλιοθήκη που ήταν πάνω στην πλατεία place de la Monnaie.Η κατάσταση γίντεται πιο ύποπτη αφού είναι παραμονή εθνικής γιορτής Βελγίου που είναι αύριο στις 21.

H αστυνομία χρησιμοποιεί μεγάφωνο για να επικοινωνεί με τον ύποπτο. « Ένοπλοι κοντά στην  grand-place. « , « Έκλεισε ο δρόμος  rue de X 1000 Bruxelles απόα στυνομικούς και στρατιώτες « . « Πολυάριθμα περιπολικά με σειρήνες που ουρλιάζουν   » μας περιγράφει ο Jean-Maximilien. « Η αστυνομία χρησιμοποιεί μεγάφωνο μιλάει σε καποιον δεν μπορώ να τον διακρίνω ακουσα να του λεει  « βγείτε με τα χέρια ψηλά« . Άλλος μάρτυρας λεέιε ότι η αστυνομία αευθύνθηκε στα αγγλικά « put your hands down« . http://www.dailymotion.com/video/x4l054n_intervention-policiere-pres-de-la-monnaie_news

Ο οργανσιμός των μέσων μαζικής μεταφοράς τραμ,μετρό,λεωφορείων  ο STIB ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία διακόπηκε μεταξύ De Brouckère και Gare Centrale μετά την αστυνομική επέμβαση.la libre rtlCuguh

H κατάσταση παραμένει χωρίς αλλαγες και οι ειδικες δυναμεις ετοιμάζονται να επέμβουν LESOIR

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχουμε τη σύλληψη ενός ατόμου.H αστυνομάι επιβεβιώνει τη σύλληψη και ότι πρόκειται για φοιτητή που σπούδάζει ραδιολογία στις Βρυξελλες αλλά είχε ύποπτη συμπεριφορά 5 ώρες διήρκησε η επιχείρηση.

monnaie4dimpenews.com