Ο πρόεδρος Bachar al-Assad εξέτασε σήμερα με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσσόστομο τον Β  την κατάσταση στη Συρία όσο και τις εξαιρετικές ιστορικές σχέσεις μεταξύ των 2 χωρών και τη σημαία που έχει η ανάπτυξη τους σε όλους τους τομείς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Chrysostomos υπογράμμισε το ενδιαφέρον που αποδίδει η Κύπρος στην εδραίωση των σχέσεων της με την Συρία προσθέτοντας ότι ενδιαφέραι όλες οι ευρωπαικές χώρες ν΄αναθεωρήσουν τις σχέσεις τους με τη Συρία και ν΄άρουν το άδικο embargo που αυξάνει την οδύνη και τους πόνους του συριακού λαού. Τόνισε ότι η αποφασιστικότητα και η προσκόληση στην πατρίδα που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στη Συρία επιβεβαιώνει ότι οι σύριοι έχουν εμπιστοσύνη στη νίκη κατά της τρομοκρατίας και προς την υπέρβαση της κρίσης .

Από την πλευρά του ο σύριος πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι ένας από τους ουσιαστικούς στόχους της  τρομοκρατικής χωρίς προηγούμενο που πλήτει τη Συρία είναι να προπαγανδίσει την ιδεολογία και τις τακφιριστικές εξτρεμιστικές πρακτικές για να υπονομεύσει τον κοινωνικό ιστό και τη συνεκτικότητά του και τόνισε ότι η διαρκής εμπειρία του λαού ενδυνάμωσε την προσκόλησή  του στην ενότητα του.sana 25.7.16

dimpenews.com