ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΠΊΘΕΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΚΚ 1 ΣΤΡΑΤΙΏΤΗΣ

Toυλάχιστον 5 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 8 άλλοι τραυματίστηκαν σε μάχη με μαχητές του κουρδικού PKK στην ΝΑ Τουρκία την Παρασκευή ανέφερε πηγή στο πρακτορείο Anadolu.

Μιλώντας υπό την προυπόθεση της ανωνυμίας λόγω των απαγορεύσεων να μιλούν στα μίντια η πηγή ανέφερε ότι οι τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη που ξέσπασε αφότου οι μαχητές του  PKK επιτέθηκαν σε κατά τη διάρκεια που γινόταν έλεγχος (check point) σε δρόμο στην περιοχή της Cukurca της επαρχίας Hakkari.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα στα νοσοκομεία των Cukurca και Hakkari.Μια επιχείρηση σύλληψης των μαχητών του PKK είναι σ΄εξέλιξη στην περιοχή σημειώνει η πηγή.

Το PKK επανάρχισε τον 30ετή πόλεμό του κατά του τουρκικού κράτους από τον Ιούλη του  2015.Από τότε σχεδόν  600 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας σκοτώθηκαν συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών,αστυνομικών και χωροφυλάκων ενώ πάνω από 5000 άνδρες του 5,000 PKK σκοτώθηκαν από επιχειρήσεις στην Τουρκία και στο Β Ιράκ.Anadolu 29.7.16

Eπίθεση στην περιοχή του Sirnak στο  Cizre δέχθηκε τάγμα τεθωρακισμένων από μαχητές του PKK με αποτέλεσμα να τραυματιστεί 1 στρατιώτης.Στους πρόποδες του όρους Cudi κοντά στο κάστρο σήμερα το βράδυ μια ομάδα μαχητών  του PKK επιτέθηκε στην μονάδα τεθωρακισμένων του Cizre με συστήματα εκτοξευτών ρουκετών και πυροβόλα.Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά. Στη μάχη τραυματίστηκε ένας σταρτιώτης που διακομίστηκε με ελικόπτερο στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Sirnak.

dimpenews.com