Οι τρομοκράτες ηττήθηκαν στο Χαλέπι στη 3η φάση της μάχης …. αρχίζει η 4η; ΒΙΝΤΕΟ

  14YaHwsOZqXe8OTr

O συριακός στρατός και οι μονάδες Εθνικής Άμυνας απέκρουσαν τις μαζικές επιθέσεις των τρομοκρατών στην πρόσφατα απελευθερωθείσα περιοχή al-Ramousa στο νότιο τμήμα της πόλης του Χαλεπίου ανέφεραν στρατιωτικές πηγές.

“Οι τρομοκρατικές οργανώσεις απέτυχαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή al-Ramosa αφού απέτυχαν ν΄ανοίξουν έναν διάδρομο ανεφοδιασμού προς τα ΝΑ τμήματα του Χαλεπίου .Αναγκάστηκαν ν΄αποσυρθούν και ο συριακός στρατός ανακατέλαβε και έθεσε υπό τον πλήρη του έλεγχο όλη την περιοχή της al-Ramousa,” ανέφεραν την Πέμπτη οι πηγές.

Επίσης μια στρατιωτική πηγή ότι ενώ οι τρομοκράτες ηττήθηκαν στο κολέγιο al-Modfaiya πλησίον της al-Ramousa, άλλοι τρομοκράτες απέτυχαν να προελάσουν από τις ΒΑ περιοχές δια της Sheikh Saeed.898827-carte-alep-au-3-aout-2016-infographie-big

Η πηγή πρόσθεσε ότι ο πόλεμος άρχισε ν΄αποδεικνύεται πολύ σκληρός για τους τρομοκράτες και προέβλεψε την απόσυρση των οργανώσεων από την περιοχή τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι μονάδες του στρατού πέτυχαν ν΄απωθήσουν τις μαζικές επιδρομές των τρομοκρατών στο χωριό Manian με την υποστήριξη των κατοίκων. . fars

Οι συριακές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη ρωσική αεροπορία  ανέκτησαν από τους αντάρτες και νέες θέσεις πλησίον της πόλης του Χαλεπίου εκμηδενίζοντας σχεδόν τα όποια κέρδη των τρομοκρατών από την πρόσφατη μεγάλη αντεπίθεση.Το εγχείρημα των τρομοκρατών είχε διπλό σκοπό.να κόψουν έναν από τους κύριους δρόμους ανεφοδιασμού των συριακών δυνάμεων και να σπάσουν την πολιορκία που υφίσταται τουλάχιστον από τις 17 Ιούλη.Απέτυχαν και στα 2.

Αντίπαλοι του συριακού στρατού στο Χαλέπι παρατάχθηκαν διάφορες φράξιες που προέρχονται από τον FSA  όπως Faylaq al-Sham και Fastakim, και κάποιες άλλες όπως η 13η Μονάδα που υποστηρίζεται άμεσα από ΗΠΑ. Συνασπίστηκαν  με τους ισλαμιστές που είναι η μεγάλη πλειοψηφία των επιτιθέμενων εκ των οποίων οι σαλαφιστές της Ahrar al-Sham και οι τζιχαντιστές της αλ Νούσρα νυν Fateh al-Sham. liberation 4.8.16 Στις μάχες συμμετέχει και το Turkestan Islamic Party.

Σύμφωνα με το (FNA) οι μαχητές της  ISIL απέτυχαν να προελάσουν και πολύ περισσότερο να κόψουν το διεθνή αυτοκινητόδρομο Salamiyah-Khanasser-Aleppo στη  Hama κατά τη διάρκεια του τελευταίου  24 ωρου λόγω της άμεσης αντίδρασης του στρατού.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρομοκρατική οργάνωση al- ανακοίνωσε πριν λίγο ότι ξεκινάει σήμερα και νέα επίθεση κατά του στρατού στο Χαλέπι.Για προετοιμασιες για να ξεκινήσει και η 4η φάση της μάχης μιλούν πηγές φιλοτρομοκρατικές.Σκληρές μάχες διεξάγονται στην al-‘Amiriyah.Νωρίτερα η Ahrar Sham είχε ανακοινώσει με τη σειρά της ότι θ ΄αντεπιτεθεί για ν΄ανακτήσει Mahrouqat, Jam’iyat και  al-‘Amiriyah στο ΝΔ Χαλέπι.Η Faylaq Sham ανακοινώνει ότι ελέγχει το ύψωμα al-Jam’iyat και την al-‘Amiriyah.

Σύμφωνα με σύριο ρεπόρτερ από Χαλέπι η αίθουσα επιχειρήσεων της Jaysh al Fateh ανακοίνωσε την έναρξη νεόυ γύρου  της μάχης στο ΝΔ Χαλέπι ενώ ο συριακός στρατός επιτέθηκε  και στόχευσε θέσεις ανάπτυξής τους σε όλον τον άξονα της επίθεσης. Ρωσική και συριακή αεροπορία σφυροκοπά τις θέσεις τρομοκρατών στο ΝΔ Χαλέπι. 

dimpenews.com