Ο στρατός απώθησε επίθεση των τζιχαντιστών στο Κhanasser

13924857_1230874840290606_2007431271908489636_n
φωτό 13.8.16 ρώσος ανταποκριτής

O στρατός απώθησε μια επίθεση των τζιχαντιστών κατά του μόνου δρόμου ανεφοδιασμού του Χαλεπίου ,του Δρόμου της ζωής, που βρίσκεται στα περίχωρα του Κhanasser,μεταφέρουν τα τοπικά μίντια.

Σύμφωνα με τη συριακή τηλεόραση Ad-Dunya, οι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε θέσεις στρατηγικές του στρατού στα περίχωρα του άξονα Asriya-Hanaser. Βέβαια δοκίμασαν μια ταπεινωτική ήττα και απωθήθηκαν προς την έρημο.

Η πηγή διευκρινίζει ότι για την ώρα ο δρόμος ανεφοδιασμού του Χαλεπίου παραμένει ανοιχτός για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.Είναι ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στις δυτικές συνοικίες του Χαλεπίου που ελέγχει ο στρατός και από τον οποίο εξαρτάται και ο ανεφοδιασμός του στρατού.

O συριακός στρατός και οι Μονάδες Εθνικής Άμυνας αντεπιτέθηκαν στις θέσεις της Jeish al-Nasr’s στην δυτική πλευρά του οδικού άξονα Ithriya-Khanasser υποχρεώνοντας τους τρομοκράτες ν΄αποσυρθούν από μια στρατιωτική βάση στο ΝΑ Χαλέπι.Απολογισμός της αντεπίθεσης του  συριακού στρατού και των συμμάχων του στις θέσεις της Jeish al-Nasr στην δ πλευρά του δρόμου Ithriya-Khanasser ήταν να σκοτωθούν 56 τρομοκράτες ενώ όσοι επιβίωσαν αναγκάστηκαν ν΄αποσυρθούν από μια στρατιωτική βάση στο ΝΑ Χαλέπι.

Η Jeish al-Nasr απέτυχε να επιβληθεί επί των οχυρών του στρατού κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου κλειδί που συνδέει τις επαρχίες  Hama και Χαλεπίου. Η ισχυρή άμυνα του στρατού και οι αντεπιθέσεις του εξανάγκασαν τους τρομοκράτες ν΄αποσυρθούν από την γραμμή του μετώπου  και επέτρεψαν στο στρατό ν΄ανακαταλάβει τη στρατιωτική βάση Mahmiyat al-Ghazlan και να σκοτώσει 56 μέλη της Jeish al-Nasr.

Σύμφωνα με το Fars που επικαλείται ανώνυμες στρατιωτικές πηγές ο στρατηγικός δρόμος Ithriya-Khanasserείναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του συριακού στρατού.southfront sputnik 13.8.16

Την Παρασκευή οι κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια επίθεση κοντά στη σχολή πυροβολικού μέσα στη συνοικία Ramus,στο ΝΔ Χαλέπι.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της επιχειρησιακής διοίκησης του ρωσικού ΓΕΣ ο Sergueï Roudskoï δήλωσε ότι οι τρομοκράτες απώλεσαν πάνω από 1.000 μαχητές ,7 τανκ ,8 θωρακισμένα οχήματα,29 συστήματα πυροβολικού και 85 αμάξια επανδρωμένα με όπλα.Σύμφωνα με τον Roudskoï, η κατάσταση στις νοτιοδυτικές παρυφές της πόλης του Χαλεπίου πραμένει δύσκολη.Τρομοκράτες βαριά οπλισμένοι συγκεντρώθηκαν σε αυτ΄’η τη ζώνη όλη την προηγούμενη εβδομάδα.sputnik 13.8.16

dimpenews.com