Μια ρωσική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Άγκυρα ζήτησε από τους τούρκους διευθύνοντες να κλείσουν τα συροτουρκικά σύνορα αποκάλυψε η ρωσική εφημερίδα Izvestia επικαλούμενη ρωσικές κοινοβουλευτικές πηγές.

« Φυσικά εμείς εγείραμε το θέμα του κλεισίματος των συροτουρκικών συνόρων για να σταματήσει η εισροή των τρομοκρατών και του οπλισμού», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στη ρωσική Douma ο Viktor Vodolaski. Από την πλευρά της η Μόσχα μπορεί να διοχετεύσει στην Τουρκία φωτογραφίες από δορυφόρο που δείχνουν τα περάσματα της διακίνησης όπλων και μαχητών προς τη Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό μέσο η Άγκυρα  κλείνει στο να υπερβεί τα εκκρεμή ζητήματα και ν΄αποδεχθεί τη ρωσική πρόταση.Τα μίντια αποκάλυψαν προηγουμένως τη δημιουργία ενός ρωσοτουρκικού κλιμακίου που θα διαθέτει αντιπροσώπους στρατιωτικούς,των πληροφοριών και διπλωματικούς  των 2 χωρών για να επικεντρωθούν στα μέσα εξόδου από τη συριακή κρίση.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίθεσης « η Μεγάλη Εποποιεία του Χαλεπίου » που οδηγήθηκε εναντίον των φιλοκυβερνητικών συνοικιών στο ΝΔ Χαλέπι ένας μεγάλος αριθμός τρομοκρατών διέσχισε τα τουρκοσυριακά σύνορα για να συμετάσχει.al manar 12/8/16

Xθες επίσης ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι ελήφθηκε μια σημαντική απόφαση για το συριακό ενώ διέρρευσε η πληροφορία ότι ο Ερντογάν έδωσε εντολή στον αρχηγό του ΓΕΣ να μελετήσει την πιθανότητα κλεισίματος των τουρκοσυριακών συνόρων.

dimpenews.com