Πατριάρχης Αντιοχείας: “oι σύριοι χριστιανοί είναι πιο πολύ παρά ποτέ προσκολλημένοι στην πατρίδα τους και δεν θα την εγκαταλείψουν…..” Καταγγέλει τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας για την τύχη των επισκόπων

O Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής  Yohanna X Yazaji, δήλωσε ότι οι χριστιανοί είναι περισσότερο παρά ποτέ προσκολλημένοι στην πατρίδα τους τη Συρία και δεν θα την εγκαταλείψουν όποιες κι αν είναι οι συνθήκες.

Στη δήλωση που έκανε σήμερα κατά την άφιξή του στη Βαρσοβία ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας στο πλαίσιο επίσκεψης στην Πολωνία ο πατριάρχης Yazaji είπε ότι σε αυτόν τον 5ετή πόλεμο οι χριστιανοί όπως και οι άλλοι πληρώνουν ακριβό τίμημα.

Ο Yazaji αναφέρθηκε στα εγκλήματα που διαπράττουν οι τρομοκράτες στη Συρία όπως είναι η καταστροφή εκκλησιών,τζαμιών και αρχαιολογικών ευρημάτων.

Κατήγγειλε επίσης τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας κυρίως για την απαγωγή εδώ και 3 χρόνια και την τύχη των επισκόπων Χαλεπίου Yohanna Ibrahim et Boulos Yazaji.sana

Ο πατριάρχης κατήγγειλε την αδιαφορία που σύμφωνα με αυτόν εκδηλώνει ο κόσμος απέναντι στο δράμα της συριακής μητρόπολης του Χαλεπίου σε μια λειτουργία την Τρίτη στη Varsovie.

“Φέρουμε στις καρδιές μας το τραύμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιόχειας και την καταστροφή των χωρών αυτής της γης”, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία όπου δέχθηκε τον τίτλο του επί τιμή δόκτορα της Χριστιανικής Ακαδημίας της θεολογίας.

“Φέρουμε την οδύνη της πόλης του Χαλεπίου που περιμένει εδώ και 3 χρόνια την επιστροφή των απαχθέντων θρησκευτικών (ηγετών της).Κατά τη διάρκεια αυτών των 3 ετών ο κόσμος παραμένει απλός θεατής αυτής της τραγωδίας “,τόνισε.AFP

dimpenews.com