ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: Συριακό Su-24 βομβάρδισε κοντά στις αμερικανικές και της συμμαχίας Ειδικές Δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία

Συριακό Su-24 βομβάρδισε κοντά στις αμερικανικές και της συμμαχίας Ειδικές Δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία πιο νωρίς αυτή τη βδομάδα ανέφερε σήμερα το Πεντάγωνο και δήλωσε ότι εξαναγκάστηκε αμερικανικό αεροσκάφος να επιχειρήσει απάντηση.EΜΠΛΟΚΗ.

Αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν τις κουρδικές δυνάμεις στη Hasakah την Πέμπτη είπε ο Marine Maj. Adrian Rankine-Galloway,εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου.Οι Δυνάμεις της Συμμαχίας ειδικών επιχειρήσεων ,που διαδραμάτιζαν ρόλο στρατιωτικού συμβούλου στους κούρδους και άραβες μαχητές που είναι γνωστοί ως Syrian Democratic Forces,ήταν στην περιοχή αλλά κανένας από τους άνδρες τους δεν τραυματίστηκε.Σύμφωνα με μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί κούρδοι σκοτώθηκαν. Το περιστατικό προκάλεσε την κριτική του Πενταγώνου.

Ο Rankine-Galloway είπε ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη θα υπερασπίζονταν τις συμμαχικές δυνάμεις στο έδαφος και ότι οι συριακές δυνάμεις “θα πρέπει να μην παρεμβαίνουν”με επιχειρήσεις στην περιοχή.Διαμορφώνουν μια άτυπη NO FLY ZONE.

Τα αμερικανικά αεροσκάφη έφθασαν όταν τα συριακά έφευγαν.. Ο Rankine-Galloway είπε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις επικοινώνησαν με τους Ρώσους ομολόγους τους μέσα από τους προκαθορισμένους διαύλους επικοινωνίας που εξασφαλίζουν την αποφυγή τυχόν περιστατικού μεταξύ των 2 χωρών στην περιοχή. Όταν οι ρώσοι ανέφεραν ότι τα αεροπλάνα που βομβαρδίζουν πλησίον των συμμαχικών δυνάμεων δεν είναι δικά τους οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν μια “μάχη περιπολίας στον αέρα ,” είπε ο Rankine-Galloway.

Ενώ ο ίδιος δεν διευκρίνισε  από που απογειώθηκαν τα αμερικανικά αεροσκάφη διατηρείται το ενδεχόμενο τα F-15 να σηκώθηκαν από την Αεροπορική Βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, τοπικές δυνάμεις στο έδαφος προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το συριακό αεροσκάφος μέσω μιας  διεθνώς αναγνωρισμένης ραδιοσυχνότητας αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Η ΗΠΑ έκτοτε έχουν εντείνει τις εναέριες περιπολίες στην περιοχή δηλ. τις πτήσεις μαχητικών για να διασφαλίσουν την προστασία των συμμαχικών τους δυνάμεων επί τους εδάφους σύμφωσαν με αξιωματούχους.  .washingtonpost. 19.8.16

Σύμφωνα με το AFP  η Washington επενέβη για α΄ φορά άμεσα κατά του συριακού κράτους στέλνοντας στη ΒΑ Συρία αεροσκάφη για να προστατεύσουν τις ειδικές δυνάμεις τους που συμβουλεύουν τους κούρδους μαχητές που στοχεύθηκαν την Παρασκευή για β συνεχόμενη ημέρα από συριακούς βομαβαρδισμούς.  

« Δεν υπάρχουν αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στην πόλη Hasaka αλλά αυτές είναι παρούσες στις αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται γύρω στα 6χλμ βόρεια », ανέφερε στο AFP  το (OSDH).

Επιβεβαίωσε την « άφιξη ενισχύσεων μέσα στις βάσεις τους σήμερα, στρατιώτες φθάνουν από Συρία κι εξωτερικό συνοδευόμενοι από αμερικανικά ελικόπτερα « .

dimpenews.com