Χαλέπι:48ωρη εκεχειρία σε εβδομαδιαία βάση για ανθρωπιστικούς λόγους προτείνει η Ρωσία και συναποδέχεται ο ΟΗΕ

Un convoi humanitaire entre à Daraya en Syrie (image d'illustration).

H Ρωσία ανέφερε μια 48ωρη εκεχειρία σε εβδομαδιαία βάση για να διοχετευθεί αναθρωπιστική βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό. Αυτή η πρόταση της Μόσχας αφορά τις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπίου που ελέγχουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες όσο και τις δυτικές που είναι υπό τον έλεγχο του συριακού κράτους.

Αυτή η πρόταση χαιρετίστηκε από τον ΟΗΕ που διατείνεται ότι είναι έτοιμος για να κινητοποιηθεί.«Είμαστε έτοιμοι να εγκαθιδρύσουμε αυτή την ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός 48 h από την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε την Πέμπτη σ΄ένα ανακοινωθέν ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konachenkov. « Η ημερομηνία και οι ακριβής ώρα θα καθοριστούν αφού θα δεχθούμε από τον ΟΗΕ τις πληροφορίες αναφορικά με την προετοιμασία των convois και την εγγύηση από μέρους των αμερικανών εταίρων μας ότι αυτά θα οδηγηθούν με κάθε ασφάλεια»,διευκρίνισε.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία ο Staffan De Mistura, «συνεχάρη»  για την πρωτοβουλία τη Ρωσία .Ο  Staffan De Mistura υπογράμμισε ότι υπολογίζει στη Ρωσία και τις ΗΠΑ για να διασφαλίουν ότι τα αντιμαχόμενα μέρη που υποστηρίζουν εκατέρωθεν θα σεβαστούν την μελλοντική εκεχειρία.le point

Η Ρωσία ουσιαστικά υιοθέτησε την πρόταση ΟΗΕ για 48ωρη ανακωχή αφού αρχικά από την πλευρά της είχε προτείνει 3ωρη σε καθημερινή βάση που όμως τα Ηνωμένα Έθνη έκριναν ανεπαρκή.

dimpenews.com