κουρδικό FDS: oι ΗΠΑ μας απαγορεύουν να επικοινωνούμε με τους Ρώσους στη Συρία

Combattants des Forces démocratiques kurdes

Ένας λιποτάκτης του συριακού στρατού και νυν εκπρόσωπος τύπου (FDS) αποκαλύπτει τη συνεργασία μεταξύ της οργάνωσης του και των ΗΠΑ.

Ο Talal Silo είναι παλιός στρατηγός του συριακού στρατού. Το 2011, λιποτάκτησε κι αυτομόλησε στην Τουρκία αλλά το 2013 επέστρεψε στο Χαλέπι όπου συμμετείχε σε μάχες κατά της (Daech). Από το 2015, είναι ο εκπρόσωπος τύπου των Forces démocratiques syriennes.Σύμφωνα με τον Talal Silo, οι ΗΠΑ απαγόρευσαν στο συροκουρδικό FDS, που υποστηρίζουν να συνεργαστεί , να έρθει σε επαφή με τους ρώσους στη Συρία.

“Απαγόρευσαν να συνάπτουμε συνομιλίες με τους ρώσους γιατί η προετεραιότητά τους είναι η συμμαχία με τις ΗΠΑ . Δεν μπορούμε να επικοινωνούμε με άλλα μέρη για να διαφυλάξουμε το status μας στα μάτια των αντιπροσώπων της διεθνούς συμμαχίας.Βέβαια είμαστε ελεύθεροι ,αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να επιτεθούμε χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ  δήλωσε ο Talal Silo σε συνέντευξη στο ρωσικό κανάλι Life.

Αναφορικά με τις Forces démocratiques syriennes, αυτές δεν προσανατολίζονται να συντονίσουν τις επιχειρήσεις τους με αυτές του συριακού στρατού κατά της Daech.

“Δεν συνεργαζόμεστε παρά με τη διεθνή συμμαχία.Οι ΗΠΑ παίρνουν όλες τις αποφάσεις “,διευκρίνισε.sputnik 20.8.16

dimpenews.com