Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού τύπου μια γυναίκα εμφανώς ασιατικής καταγωγής αποπειράθηκε να μαχαιρώσει 2 με 3 άτομα σε μια στάση λεωφορείου περί τις 16h45, στη γειτονιά Bascule, του δήμου Uccle των Βρυξελλών.Το RTL ανακοινώνει ότι μια γυναίκα εκτός ελέγχου αποπειράθηκε να μαχαιρώσει 2 άτομα σε μια στάση. Η γυναίκα φέρεται ότι κατόρθωσε να τραυματίσει 3 άτομα σύμφωνα με τη . dh Και twitter που επικαλείται το RT αναφέρουν ότι τραυμάτισε 3 άτομα.Σύμφωνα με το ίδιο μέσο που επικαλείται μάρτυρες η επιτιθέμενη σκόρπισε το πανικό μέσα σ΄ένα λεωφορείο.Το ένα θύμα τραυματίστηκε στο στήθος και το άλλο στην πλάτη.

Σε ανακοινωθέν η εισαγγελία των Βρυξελλών διευκρινίζει ότι η επίθεση διαπράχθηκε μέσα σε ένα λεωφορείο.στη Chaussée de Waterloo στο Uccle.Θύματα και δράστης οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή.dh

Η γυναίκα στη συνέχεια κατέφυγε σε ένα κοντινό εμπορικό κέντρο.Αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να παραδοθεί και πρόταξε το μαχάιρι.Πυροβολήθηκε στο χέρι από τια δυνάμεις της τάξης και τραυματίστηκε.Μια έρευνα διεξάγεται για το κίνητρο της επίθεσης. .lacapitale

O δήμος του Uccle είναι από τους πιο ακριβούς και θεωρητικά πιο ασφαλείς των Βρυξελών έδρα πολλών πρεσβειών όπως της εντυπωσιακής επιβλητικής Ρωσικής και της Ισραηλινής και άρα από τους καλύτερα φυλασόμενους.

Διαφορετικά μεταδίδει τα γεγονότα πριν από λίγο η πιο αποκαλυπτική εφημερίδα lacapitale αφού αναφέρει ότι μια γυναίκα μαχαίρωσε πολλά άτομα,η αστυνομία την πυροβόλησε ενώ ετοιμαζόταν να επιτεθέι σ΄ένα ακόμη άτομο. Η επίθεση σύμφωνα με αυτό το μέσο έγινε σε μια εμπορική στοά τη la galerie de la Bascule στο Uccle.Η γυνάικα μαχαίρωσε πολλούς περαστικούς μέσα στη στοά. Tρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσκομείο ελαφρά τραυματισμένα σύμφωνα με τις πρώτε εκτιμήσεις.Η στοά βρίσκεται στη διαστάυρωση του δρόμου  Vanderkindere και της  chaussée de Waterloo.

Αργότερα αναφέρθηκε ότι η γυναίκα που επιτέθηκε με  μαχαίρι και τραυμάτισε 3 άτομα στην πρωτεύουσα της ΕΕ είναι μια 52χρονη μετανάστρατια από τις Φιλιππίνες.Δεν ήταν γνωστή στην τοπική αστυνομία της ζώνης  Marlow (Uccle, Auderghem, Watermael-Boitsfort). Δεν είναι γνωστό ακόμη αν ήταν σεσημασμένη σε άλλες ζώνες της ασ τυνομίας στις Βρυξέλλες ή σε αντίστοιχες δικαστικές έδρες ανέφερε το βράδυ η εισαγγελία των Bruxelles.

Η γυναίκα πάντα νοσηλεύεται και δεν έχει ακόμη ανακριθεί. Είναι εκτός κινδύνου αλλά δέχθηκε 2 σφαίρες μια στο χέρι και μια στον κορμό ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας ο Ine Van Wymersch.

Τραυμάτισε 2 άτομα με΄σα σε ένα λεωφορείο και ένα τρίτο αφού κατέβηκε. Δεν έχει εξακριβωθεί το κίνητρο αλλά η αστυνομία κλίνει περισσότερο στην υπόθεση ατόμου που πάσχεια πό ψυχικέ διαταραχές παρά σε τρομοκρατική επίθεση.la capitale

dimpenews.com