Ο βασιλιάς του Μαρόκου: “oι ισλαμιστές τρομοκράτες είναι καταδικασμένοι στην κόλαση” ..κάλεσμα κατά του τζιχαντιστικού σκοταδισμού

4985632_6_3619_2015-09-03-e584f8e-26380-1w6hbno_c8b423e76669da5d2f68dbe75dd3e25c

« Έναντι στον πολλαπλασιασμό των διαδεδομένων σκοταδισμών στο όνομα της θρησκείας», ο βασιλιάς του Μαρόκου ο Mohammed VI κάλεσε το Σάββατο 20 Αυγούστου όλες τις θρησκείες σε « ένα κοινό μέτωπο για την ματαίωση του φανατισμού».Από τηλεοράσεως απευθυνόμενος στο έθνος του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σφαγιασμό του γάλλου ιερέα  π. Hamel υπογραμμίζοντας ότι η δολοφονία ενός ιερέα « μέσα σε μια εκκλησία είναι μια τρέλα ασυγχώρητη».

Καθώς ευρωπαίοι με καταγωγή από το Μαρόκο ή με διπλή υπηκοότητα ενέχονται σε πολλές επιθέσεις που διαπράχθηκαν σε Γαλλία και Βέλγιο μετά το 2015, ο αρχηγός του κράτους του Μαρόκου εξόρκισε τα 5 εκατομύρια των μαροκινών της Ευρώπης « να παραμείνουν προσκολλημένοι στις αξίες της θρησκείας τους και στις κοσμικές παραδόσεις τους έναντι αυτού του φαινομένου που τους είναι ξένο »

Ο βασιλιάς του Μαρόκου Mohammed VI προειδοποίησε την μαροκινή κοινότητα που ζει στο εξωτερικό και κυρίως στην Ευρώπη κατά του πειρασμού του θρησκευτικού φανατισμού.

. « Οι τρομοκράτες που ενεργούν στο όνομα του ισλάμ είναι άτομα αποπροσανατολισμένα καταδικασμένα στην αιώνια κόλαση. Χειραγωγούν κάποιους νέους μουσουλμάνους ειδικότερα στην Ευρώπη και εκμεταλλεύονται τη μη καλή γνώση τους της αραβικής και του αληθινού islam για να μεταδώσουν τα λανθασμένα μηνύματά τους και τις απατηλές υποσχέσεις τους».
Καθώς ευρωπαίοι με καταγωγή από το Μαρόκο ή με διπλή υπηκοότητα ενέχονται σε πολλές επιθέσεις που διαπράχθηκαν σε Γαλλία και Βέλγιο μετά το 2015, ο αρχηγός του κράτους του Μαρόκου εξόρκισε τα 5 εκατομύρια των μαροκινών της Ευρώπης « να παραμείνουν προσκολλημένοι στις αξίες της θρησκείας τους και στις κοσμικές παραδόσεις τους έναντι αυτού του φαινομένου που τους είναι ξένο » lemonde 21 .8.16

dimpenews.com