Β Συρία: To τουρκικό πυροβολικό έβαλε κατά του κουρδικού YPG

Image result for turquie attack PYD

H Toυρκία έβαλε με πυροβολικό κατά των κούρδων μαχητών στη Β Συρία καθώς αυτοί κέρδισαν έδαφος παραβιάζοντας τη συμφωνία τους με τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη τα τουρκικά μίντια.

Οι τουρκικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά των μαχητών του  PYD (Parti de l’union démocratique) από τις 18H00 (15H00 GMT), αφότου οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών είδαν ότι αυτοί προωθήθηκαν παρά την υπόσχεση τους στις ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία θ΄αποσύρονταν διευκρινίζει το Anadolu.

Το ίδιο πρακτορείο προσθέτει ότι η τουρκική επιχείρηση κατά των μαχητών του PYD συνεχιζόταν καθώς αυτοί δεν είχαν αρχίσει την απόσυρσή τους.Σύμφωνα με το Anadolu, το PYD κατέλαβε 7 χωρία από την Τετάρτη και μετά. Η Hurriyet τονίζει ότι τουρκικά drones εντόπισαν στοιχεία του PYD στα 10 km στα Β της πόλης Manbej. Στη συνέχεια τα τουρκικά οβιδοβόλα μπήκαν σε  δράση από την Τουρκία “εξαλείφοντας “την ομάδα των μαχητών. Αυτά τα πυρά επήλθαν καθώς η Τουρκία έστειλε την Πέμπτη  ένα νέο convoi τεθωρακισμένων σε τουρκικό έδαφος την επαύριον της επιχείρησης  κατά της ISIS για την κατάκτηση της συριακής πόλης Jarablos.

Με αυτήν την επιχείρηση η Τουρκία στοχεύει να σταματήσει την κουρδική επέκταση  στα σύνορά της  καθώς το PYD, με την αμερικανική υποστήριξη διέυρυνε τα εδάφη που ελέγχει στη Συρία. Την Πέμπτη ο John Kerry ανέφερε τηλεφωνικά στον Mevlüt Cavusoglu ότι οι δυνάμεις των PYD “αναδιπλώνονται προς τ΄ανατολικά του Ευφράτη”.Ο τούρκος υπουργός άμυνας , Fikri Isik, απαίτησε αυτή η αναδίπλωση να τελειώσει γρήγορα  και προειδοποίησε ότι σε αντίθετη περίπτωση “η Τουρκία έχει όλα τα δικαιώματα να παρέμβει “. (Belga,rtl 26.8.16)

dimpenews.com

 

 

 

 

One thought on “Β Συρία: To τουρκικό πυροβολικό έβαλε κατά του κουρδικού YPG

  1. ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΝΩΤΑ ΤΟΥς ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΓΚΑΥΛΟΙ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ,,ΗΔΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑ

    Like

Comments are closed.