Μάχες τούρκων και των παραστρατιωτικών του ομάδων με YPG και SDF στη Β Συρία και επίθεση με χημικά

Capxaihxahij

Oι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στον τομέα της Jarablus και σ΄όλη Β Συρία υπό το πρόσχημα του πολέμου κατά της ISIS. Δεσμεύθηκαν σε μάχες με το (YPG) και (SDF) στα νότια της Jarabulus.Παρατηρήθηκαν σφοδρές μάχες στην περιφέρεια  της Ayn al-Bayda όπου οι SDF προήλασαν με επιτυχία και κατέλαβαν το Amarnah -all παρά τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και την επίθεση από τουρκικό πυροβολικό.

Το τουρκικό πυροβολικό σφυροκόπησε το Tal Rifaat και την αεροπορική βάση  Menagh που κατέχονται από τους (SDF). Η τουρκική αεροπορία έπληξε στόχους σε Tal Rifaat και στο χωριό Amarnah.

Την ίδια στιγμή το κουρδικό πρακτορείο “Ahna” μετέφερε ότι οι ομάδες των τρομοκρατών που υποστηρίζει η Τουρκία βομβάρδισαν το χωριό Dandaniyah που ελέγχεται από το SDF με ρουκέτες χημικών και δημοσιοποίησε ένα σχετικό βίντεο αλλά δεν διοχέτευσε επιπρόσθετες αποδείξεις.

Στις 25 Aυγούστου ο εκπρόσωπος τύπου του (ROC) μετέφερε ότι οι  SDF αποσύρθηκαν από το Manbij και τις δυτικές ζώνες του Ευφράτη.Βέβαια στις 26 Aυγούστου έγινε φανερό ότι τουλάχιστον ένα μέρος των μονάδων του YPG  παραμένουν στην περιοχή.veteranstoday 26/8/16

dimpenews.com