Σήμερα το κόμμα των δοσίλογων των συνεργατών , le parti collabo γεννιέται από την άκρα αριστερά ‘extrême gauche.Είναι αυτό του της  «καμιάς σύγχισης,καμιά σχέση» δεν έχει με σκληροπυρηνικούς,;της «συνύπαρξης »  με κάθε τίμημα, είναι το κόμμα της ψυχιατρικοποίησης  («μια χούφτα διαταραγμένοι ανισόρροποι »), της πλαισιοποίησης («θύματα του ρατσισμού του περιβάλλοντος»), της εκτροπής («οι καρποί της αποικιοκρατίας ») και του μπανάλ («το burkini είναι ένα ρούχο όπως τ΄άλλα»).

Κάθε φορά που η Γαλλία απειλείται  στην ύπαρξή της και στα μύχια του είναι της, διαμορφώνεται στο περιθώριό της ένα κόμμα συνεργατών δοσίλογων parti collabo. Boυργουνδοί του εκατονταετή πολέμου , frondeurs της αρχής της βασιλείας του Louis XIV, εμιγκρέδες του Coblence κατά την Επανάσταση, vichy -στές και φιλοναζί κατά τον Β Παγκόσμιο. Συνήθως αυτό το κόμμα είναι της άκρας δεξιάς και συγχέεται με την αντίδραση. Σήμερα αυτό είναι της άκρας αριστεράς extrême gauche.

Αυτό εdownload (1)ίναι το κόμμα της  «καμιάς σύγχισης,σχέσης» με σκληροπυρηνικούς, της «συνύπαρξης »με κάθε τίμημα.Του  «το λάθος είναι των χριστιανών των καθολικών » όταν σφαγιάζουν οι ισλαμιστές.Αυτό είναι το κόμμα της ελαχιστοποίησης («κάποιες δράσεις μεμονωμένες χωρίς σημασία»), της ψυχιατρικοποίησης («μια χούφτα ανισόρροποι»), της πλαισιοποίσης («θύματα του ρατσισμού του περιβάλλοντος»), της εκτροπής («καρποί της αποικιοκρατίας »), του μπανάλ («το burkini είναι ένα ρούχο όπως τ΄αλλα»). Όλα είναι καλά για να καταληξουμε ότι αυτά τα εγκλήματα δεν είναι εγκλήματα αλλά συνέπειες.

 (…)marianne.3.9 Jacques Julliard ιστορικός δημοσιογράφος για 30 και πλέον χρόνια συντάκτης του Nouvel Observateur images

Από την άλλη η καθεαυτή αριστερά φτάνει να παραδεχθεί « Bέβαια υπάρχει μια μάχη μέσα στο ισλάμ μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων και των αναχρονιστών π.χ των εγκληματιών της Daech. -Δεν ορίζει όμως τις προοδευτικές δυνάμεις μέσα στο ισλάμ αφού τις διακρίνει-.Αυτές οι δυνάμεις οι σκοταδιστικές εργάζονται για να πάνε πίσω την κοινωνία μας… »Pierre Laurent, ΓΓ  PCF,l humanite 2.9

Βέβαια στη συνέχεια ο συμπαθής ΓΓ αναπτύσει τη ρητορική που προσάπτει στο χώρο ο έγκριτος ιστορικός και δημοσιογράφος αντιμετωπίζει τα εγκλήματα ……ως απλές συνέπειες.

dimpenews.com