τουρκικό τανκ M60T κοντά στο συριακό Marea,

Η παρωδία της επιχείρησης της Τουρκίας κατά της ISIS συνεχίζεται.Ο Ερντογάν έφτασε στο σημείο να μιμείται τον Άσαντ. Κλωνοποίηση κανονική αφού πλέον δανείζεται ως και την ορολογία του σύριου προέδρου που πολεμάει 5 χρόνια τώρα τις ορδές των εκατοντάδων χιλιάδων τζιχαντιστών που διήλθαν από τουρκικά σύνορα στη Συρία.Ο Ερντογάν μιλάει για εκρίζωση της ISIS στη Συρία ως κακή απομίμηση κακέκτυπο,καρικατούρα του σύριου προέδρου.

Ο Recep Tayyip Erdogan δήλωσε σε τηλεοπτικό του λόγο την Κυριακή ότι η Τουρκία έχει το « καθήκον » να εκριζώσει την οργάνωση wahhabite-takfiriste Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και να την εξουδετερώσει στα εδάφη της.

« Έχουμε το καθήκον έναντι των πολιτών μας να εκριζώσουμε την οργάνωση την αποκαλούμενη Daech στη Συρία και να την κάνουμε μη ενεργή στα εδάφη μας « στην Τουρκία δήλωσε ο Erdogan, σε μήνυμα του όπου ευχήθηκε για την γιορτή της θυσίας (Aïd al-Adha) που εορτάζεται τη Δευτέρα.

« Η στρατιωτική επιχείρηση « Ασπίδα του Ευφράτη  » δεν είναι παρά η πρώτη φάση »αυτού του σχεδίου προέβλεψε.Κατηγορούμενη εδώ και αρκετό καιρό η Άγκυρα για αδράνεια έναντι της τζιχαντιστικής απειλής  εξαπέλυσε στις 24 Αυγούστου μια φιλόδοξη επίθεση στη Β Συρία στέλνοντας τα τανκ της και τις ειδικές δυνάμεις της για να υποστηρίξουν τους αντάρτες της αντιπολίτευσης και να εκδιώξουν την ISIS από τα σύνορα. Στην ίδια επιχείρηση εκτός των τακφιριστών ομοίως έχει για στόχο τους κούρδους μαχητές του PKK και τις ποιτοφυλακές των YPG (Unités de protection du peuple kurde) 2 οργανώσεις που θεωρούνται τρομοκρατικές  από την Άγκυρα ».

Για τον Erdogan το PKK, « δεν έχει καμιά τύχη για επιτυχία  » έναντι των τουρκικών δυνάμεων. Η συριακή του πτέρυγα το YPG, και το κόμμα του το PYD (Parti de l’Union démocratique), θα έχουν « την ίδια τύχη « ,πρόσθεσε.Από την αρχή της επιχείρησης 6 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την ISIS  από ρουκέτες.Ακόμη και αν ο θάνατος « των μαρτύρων μας σφίγγει την καρδιά « , « ούτε μια σταγόνα του αίματός τους δεν κύλισε άδικα « , διαβεβσίωσε ο  Recep Tayip Erdogan, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί. .Ο Ερντογάν δήλωσε μάλιστα ότι είναι « πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος  και πιο δυναμικός  » απ΄ότι ήταν πριν το αποτυχημένο πραξικόπημα.al manar 11.9.16

dimpenews.com