Χαλέπι: μετά από αποτυχημένη τους επίθεση σε Catillo -ύπαιθρο Al Falah για να σπάσουν την πολιορκία οι τρομοκράτες τράπηκαν σε φυγή προς Τουρκία

Οι συριακές δυνάμεις και αυτές της Hezbollah απώθησαν μια ευρείας κλίμακας επίθεση των τρομοκρατών στο Β Χαλέπι ε πί του άξονα Catillo -ύπαιθρος Al Falah.Πρόεκιται για μια επιχείρηση προληπτική που στόχευε να ελέγξει το δρόμο ανεφοδιασμού των τρομοκρατών στο Β Χαλέπι.

Αυτή η προληπτική επιχείρηση στοχεύει να διασφαλίσει τους δρόμους επικοινωνίας στο βορρά της επαρχίας Hama όπου σκοτώθηκαν δεκάδες προερχόμενοι από Idleb.μια στρατιωτική πηγή συριακή που την επικαλείται η εφημερίδα  Al Watan αναφέρει ότι οι τρομοκράτες επιδίωκαν κυρίως να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον κύριο δρόμο ανεφοδιασμού του Χαλεπίου σπάζοντας την υφιστάμενη πολιορκία τους όταν εξαπολύθηκε η επίθεση του στρατού.

Οι θέσεις των τρομοκρατών κοντά στον άξονα του Castillo που συνδέεται με ύπαιθρο Al Falah στις τοποθεσίες Zahrat Abd Raba, Kfar Hamra,Horiyatan επλήγησαν από τις συριακές δυνάμεις που κατέστρεψαν στρατιωτικά convois που ανήκαν στους τρομοκράτες.Η προληπτική επίθεση του συριακού στρατού προκάλεσε ένα κλίμα πανικού   στις τάξεις των τρομοκρατών που αναγκάστηκαν ν΄αναδιπλωθούν και να φύγουν προς Τουρκία.

Μια σταρτιωτική πηγή ομοίως ανέφερε την απελευθέρωση 4 νεών τοποθεσιών στην περιοχή Al Amériya Χαλεπίου. Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι έγιναν αεροπορικές επιδρομές κατά Horiyatan στο Β Χαλέπι όσο και σε αποθήκες οπλισμού στο Ν Χαλέπι κοντά στη στρατηγική ζώνη Khan Touman.parstoday 10.9.16

dimpenews.com