Δύο « επικίνδυνοι » ισλαμιστές σκοτώθηκαν την Πέμπτη στην Αλγερία σε μια επιχείρηση του στρατού στην περιοχή Skikda (470 km Αν. από την πρωτεύουσα Αλγέρι), ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Σκοτώθηκαν στο Oued Zhour, διευκρίνισε η ίδια πηγή προσθέτοντας ότι αυτόματα τύπου kalachnikov και πυρομαχικά κατασχέθηκαν.
Σύμφωνα με τ΄αλγερινά μίντια ένας από αυτούς ο Saddek Habbach, ο επονομαζόμενος Abou Doujana, ήταν ο εμίρης για την Α Αλγερία της Jund al-Khilafa (οι στρατιώτες του Χαλιφάτου). Αυτή η οργάνωση δήλωσε υποταγή στην ISIS και διεκδίκησε την εκτέλεση ενός γάλλου  εδώ και 2 χρόνια.

Παρά την υιοθέτηση το 2005 μιας Χάρτας για την ειρήνη και επανασυμφιλίωση που προοριζόταν να γυρίσει τη σελίδα του εμφύλιου πολέμου που προκάλεσε 200.000 νεκρούς , ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις παραμένουν δραστήριες στην Α και στο Ν της Αλγερίας και στοχεύουν κυρίως τις δυνάμεις της τάξης.

Από την αρχή της χρονιάς πάνω από μια εκατοντάδα ενόπλων ισλαμιστών σκοτώθηκαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα σύμφωνα μ΄έναν υπολογισμό του AFP που βασίζεται σε επίσημους απολογισμούς.AFP 13/10/2016

 dimpenews.com