Μια εικοσάδα άτομα στην πλειοψηφία τους τρομοκράτες αυτούς που ο διεθνής τύπος αποκαλεί με τον εύσχημο όρο  »’σύριοι αντάρτες μαχητές » σκοτώθηκαν στην Πέμπτη σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο β Συρίας στα τουρκικά σύνορα.

Μάρτυρες μεταφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε κοντά σ΄ένα check point μιας φράξιας της ένοπλης πτέρυγας της αυτοαποκαλούμενης συριακής αντιπολίτευσης του FSA στα 2 χλμ από το σημαντικό συνοριακό πέρασμα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας του Bab al Salam..
Οι τραυματιοφορείς έκαναν τη διακομιδή δεκάδων τραυματιών σε νοσοκομείο της Azaz.Τα τζαμιά κάλεσαν τους κατοίκους να δώσουν αίμα.Τουλάχιστον 25 άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων 8 σοβαρά και μεταφέρθηκαν σε τουρκικά νοσοκομεία..

« Αυτή ήταν η κόλαση,σώματα ακρωτηριασμένα με κομμάτια από μέταλλο προερχόμενα από κατεστραμμένα και καμμένα οχήματα « , διηγήθηκε ο Abdoullah al Cheikh, ένας νέος μηχανικός.
Το παραμεθόριο πέρασμα Bab al Salam βρίσκεται επί του μεγάλου άξονα κυκλοφορίας μεταξύ του Β Συρίας και Τουρκίας κοντά στην πόλη Azaz, προπύργιο των  »ανταρτών  » που υποστηρίζονται από την Τουρκία και που μάχονται την ISIS.

Πριν 1 εβδομάδα ένας τζιχαντιστής της ISIS ανατινάχθηκε στο συνοριοπέρασμα του Athmeh, στην επαρχία του Idlib, σκοτώνοντας 25 άτομα.

Τα θύματα είχαν στην πλειοψηφία τους διασύνδεση με τον FSA που υποστηρίζεται από την Τουρκία στο πλαίσιο της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη (αλλά και κατά του συριακού στρατού από της αρχή που εκδηλώθηκε η κρίση).
Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους αντιπαραθέτουν μια « δυνατή αντίσταση » στους αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία στο Β Συρίας αναγνώρισε την Τετάρτη ο τουρκικός στρατός. (Reuters 14.10.16)
dimpenews.com