Ρωσικό ΥΠΕΞ για Συρία : πάνω από 3.500 στρατιώτες και 12.800 πολίτες σκοτώθηκαν από τους τρομοκράτες από Φλεβάρη έως Σεπτέμβρη

Alep

Περισσότεροι από 3.500 σύριοι στρατιώτες και 12.800 πολίτες υπήρξαν θύματα επιθέσεων των τρομοκρατών από το Φλεβάρη ως τον Σεπτέμβρη ανακοίνωσε το Σάββατο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

« Από τον Φλεβάρη ως τον Σεπτέμβη τα παράνομα ένοπλα  groupes που φέρονται ότι είναι υπό τον έλεγχο της  Washington καταπάτησαν την εκεχειρία 2031 φορές προκαλώντας το θάνατο 3 500 στρατιωτών και  12 800 πολιτών », αναφέρει το ανακοινωθέν της διαρκούς αντιπροσωπείας της Ρωσίας στον ΟΗΕ και σε άλλες διεθνείς οργανώσεις  στη Γενεύη επιφορτισμένες να θέσουν σε εφαρμογή αμερικανορωσικές συμφωνίες επί της Συρίας.

Εκτός των άλλων σύμφωνα με τη ρωσική διπλωματία στη λίστα των συμμετεχόντων στην ανακωχή στη Συρία που επιδόθηκε από την  Washington στην ρωσική πλευρά φιγουράρουν 2 οργανώσεις μαχητών στις τάξεις της  Daech, και 8 οργανώσεις που μάχονται στο πλευρό της   al-Nosra. « Η παρουσία δολοφόνων της Ahrar al-Cham και της Nour ad-Din az-Zenki απαξιώνει εκ προοιμίου την αμερικανική λίστα», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Επιπρόσθετα η διαρκής ρωσική αντιπροσωπεία αμφισβητεί ότι οι ΗΠΑ δέχθηκαν γραπτές εγγυήσεις  σεβασμού της ανακωχής από τις οργανώσεις που ελέγχουν. sputnik 29.10.16

dimpenews.com