Ταυτοποιήθηκε βελγομαροκινός που από Συρία συντόνισε τις επιθέσεις σε Παρίσι,Βρυξέλλες.Πέρασαν από τη Λέρο 2 ακόμη καμικάζι που συνελήφθησαν…..

n-atar-large570

Ένας βελγομαροκινός τζιχαντιστής ο Oussama Atar, θεωρήθηκε από τους ερευνητές ως ένας από τους συντονιστές από τη Συρία των επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες διέρρευσαν σήμερα πηγές προσκείμενες στην έρευνα επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της Monde.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πίσω από την κωδική πολεμική ονομασία “Abou Ahmad”, που αναφέρθηκε επανειλημμένα στις έρευνες κρύβεται ο 32χρονος Oussama Attar, ένας βετεράνος του τζιχάντ σήμερα μέλος του Ισλαμικού Κράτους που διεκδίκησε τις επιθέσεις στις 13 Νοέμβρη στο Παρίσι και αυτές της 22ας Μαρτίου σε Βρυξέλλες. “Αυτός είναι ο μόνος συντονιστής από Συρία που ταυτοποιήθηκε κατά τις έρευνες”, διευκρίνισε μια από τις πηγές.
Ο “kounya” (παρατσούκλι) του Abou Ahmad εμφανίστηκε στην έρευνα μετά τη σύλληψη στις 10 Δεκέμβρη στην Αυστρία του αλγερινού Adel Haddadi και του πακιστανού Mohamed Usman. Οι 2 άνδρες είχαν αποβιβαστεί στις 3 Οκτώβρη του 2015 στο ελληνικό νησί Λέρος με βάρκα μεταναστών τον ίδιο καιρό που 2 καμικάζι ιρακινοί ανατινάχθηκαν κοντά στο Stade de France στο Παρίσι. Μετά την αρχική του άρνηση ο Adel Haddadi ομολόγησε ότι είχαν ως αποστολή να διαπράξουν επιθέσεις στο Παρίσι και ότι ο μυστηριώδης Abou Ahmad οργάνωσε τον ερχομό του στην Ευρώπη από τη Συρία.Ο αλγερινός ύποπτος όρισε τον Oussama Atar πιθανότατα ως τον Abou Ahmad μετά από μια σειρά εικόνων που του επιδείχθηκαν από τους επιθεωρητές σύμφωνα με μια από τις πηγές.lefigaro 8.11.16

dimpenews.com